Catalunya classificada per a la final femenina de l'estatal de seleccions Mini

Remuntada històrica de la Selecció Catalana Mini Femenina davant Madrid a les semifinals del Campionat d'Espanya de seleccions Mini.

27-03-2018 16:00

La Selecció Catalana Mini Femenina entrenada pel seleccionador Enric González i les seves ajudants Santa Carrasco i Olga Vázquez, juntament amb el fisioterapeuta Ramon Sureda, jugarà una nova final del Campionat d'Espanya de seleccions Mini després de superar a Madrid per un 75-65 a la semifinal disputada aquest dimarts 27 de març i amb una gran remuntada després d'arribar a perdre per 20 punts al descans. Andalucia serà el rival de Catalunya en una final prevista per aquest dimecres 28 de març a les 12h i que es televisarà en directe per GolTV.

El conjunt català arribava a semifinals després de tancar la fase prèvia com a primera de grup: dissabte passat, les catalanes van arrencar el torneig amb victòria davant Aragó per un 41-92 i en el seu segon dia a San Fernando, va superar a la Comunitat Valenciana per un 93-71. A la jornada doble del passat dilluns 26, Catalunya va certificar el seu accés a semis en guanyar a Canarias per un 70-92 abans de tancar la fase prèvia contra Asturias (76-25) en el grup A de l'especial femení.

La Selecció Mini Femenina és la vigent campiona del torneig des del 2012, i l'any passat va fer-se amb el sisè títol consecutiu en vèncer a la final a Madrid per un 78-63. Aquest combinat ha participat en les 30 edicions d'aquests campionats aconseguint un total de 22 medalles d'or.

La Selecció Catalana Mini Masculina entrenada pel seleccionador Josep Maria Planas, juntament amb els seus ajudants Marc Guillem i Xavier Orois, i amb el fisioterapeuta Ramon Sureda, jugarà per penjar-se la medalla de bronze en aquest campionat en caure a les semifinals d'aquest dimarts 27 contra Madrid per un 68-79.

Catalunya accedia a semifinals en tancar la fase prèvia del torneig com a primera del grup A de l'especial amb un balanç de 3 victòries i una derrota. Després de caure en el seu debut en el campionat davant la selecció d'Aragó per un 72-66, el conjunt català superava amb èxit un dur segon dia de competició derrotant, a la jornada doble de diumenge, a les seleccions de Canarias (73-68) i Comunitat Valenciana (68-78). El pas a semifinals però, el van segellar guanyant a Illes Balears per un 90-71 en el darrer partit de la fase prèvia disputat dilluns 26.

L'any passat, la Selecció Mini Masculina ja va fer-se amb la 3a posició del campionat en superar a la Comunitat Valenciana per un ajustat 83-80 en el partit pel 3r i 4t lloc. De les 30 vegades que el combinat masculí ha participat en aquests campionats, en 29 ocasions s'ha fet amb medalla sumant un total de 14 d'or.

L'expedició catalana en aquest estatal de seleccions de San Fernando també compta amb els àrbitres catalans Miquel Remisa i Jordi Farré.