El FC BARCELONA LASSA, campió de la Copa Federació Masculina de Júnior Preferent a Viladecans

Tweet #CopaFCBQ // El FC BARCELONA LASSA es proclama campió de la Copa Federació Masculina 2016 de Júnior Preferent en superar al C. JOVENTUT BADALONA (75-66) a la final disputada a Viladecans, juntament amb la Copa Federació de Copa Catalunya.

02-01-2016 00:00

El Podium ViladecansEsports Joan Masgrau de Viladecans (c/ Pompeu Fabra, 5) ha estat l'escenari d'una nova edició de la Copa Federació que, enguany, ha aplegat els millors equips classificats de la fase prèvia i al final de la 13a jornada de les categories masculines del C.C. Júnior Preferent i Copa Catalunya, respectivament.

En categoria Júnior Masculí Preferent, el F.C. BARCELONA LASSA s'ha proclamat campió de la competició en derrotar a la final al C. JOVENTUT BADALONA, per 75-66.

El conjunt blaugrana dirigit per Alfred Julbe sortia molt endollat a l’enfrontament i agafava el comandament des del salt inicial (11-2, al minut 5). El combinat verd-i-negre de Dani Miret, tanmateix, aguantava el fort impuls blaugrana gràcies a l’anotació de Neno Dimitri (11 punts al primer període). El base verd-i-negre Pedro Barros agafava el timó del JOVENTUT per capgirar el marcador, al bell mig del segon quart (26-31, minut 16).

Ara bé, la figura del millor jugador dels barcelonistes, el talentós aler Sergi Martínez (14 punts a la mitja part) tornaria a posar per davant el FC BARCELONA, que s’anava al descans 3 punts amunt (34-31). Els següents deu minuts prosseguirien en la mateixa tònica d’igualtat i equilibri entre badalonins i barcelonins (50-47, minut 30). I a l’últim i decisiu quart, el planter de Julbe dominaria el ritme de joc i terminaria sentenciant el duel, amb el lideratge clar del millor de l’encontre, el Sergi Martínez (17 punts, 9 rebots, 11 faltes sofertes i 28 de valoració global). El partit es clouria amb un 75-66 a l’electrònic i la final s’acabaria tenyint de blaugrana.

Alfred Julbe, entrenador del F.C. BARCELONA LASSA:
"Hem aguantat el moment en què s'han apropat al marcador, tot i que no ha estat el nostre millor partit".
"La sensació és positiva i ara hem de continuar treballant en el proper objectiu, el Torneig de l'Hospitalet".

Per accedir a la final, el F.C. BARCELONA LASSA s’havia imposat amb total claredat a la primera semifinal davant el C.B. CORNELLÀ A per 78-40, que donava el tret de sortida a la jornada de la Copa Federació, al Podium Joan Masgrau de Viladecans. El duel començava amb la forta empenta inicial blaugrana, basada en l’evident superioritat física i el domini del rebot, que els servia per marxar en el marcador a les acaballes del primer quart (23-14). No obstant, els del Baix Llobregat no donaven el seu braç a tòrcer i gràcies als punts de l’incisiu i vertical escolta Jeremy Martin (15 punts i 22 de valoració) s’apropaven a l’electrònic (26-23, minut 15).  Als darrers quatre minuts abans del descans, els barcelonistes es posaven les piles en defensa, amb una alternativa zonal agressiva, permetent la recuperació de moltes pilotes que finalitzaven en contraatac i transicions en superioritat, fins a trencar el matx al final del tercer període (56-33). El base blaugrana Pol Figueras (22 punts i 24 de valoració) s’erigia com a millor jugador de l’encontre, en què també van destacar la potència del corpulent pivot Atoumane Diagné i la versatilitat de l’Èric Vila i del Sergi Martínez, amenaces constants pel conjunt blau.

Per la seva banda, el C. JOVENTUT BADALONA arribava a la final després d’abatre el TORRONS VICENS C.B. L'HOSPITALET A per 61-63 en un matx molt ajustat. Els nois de Dani Miret agafaven els primers avantatges a l’electrònic (2-11, minut 5) pel desencert dels blancs, que els costava trobar posicions còmodes de llançament. L’entrada del millor jugador dels del Llobregat, el Gerard Rodríguez (16 punts i 23 de valoració) els donava aire i els permetia seguir dins del partit. Els verd-i-negres, però, manaven al descans (25-33). La sortida al tercer període del bloc de Xavi Monferrer els endollava novament al matx, amb l’aparició de Nil Baques, màxim anotador de l’encontre (17 punts). Amb una recuperació del Nil, culminada amb una safata sense oposició al contraatac, l’HOSPITALET es posava per davant per primera vegada (54-52, minut 37). Els badalonins veien perillar la victòria i de la mà d’una defensa de línies de passada asfixiant tornaven a posar-se al capdavant (54-59, a falta de cinquanta segons). Una penetració final de l’exterior Quim Salvans (13 punts), el millor jugador del duel, posava pràcticament la sentència. Els del Baix Llobregat encara tindrien dues accions per portar l’encontre a la pròrroga però cap dels llançaments forçats va entrar.