La catalana Anna Cruz, campiona de la WNBA amb les Minnesota Lynx

La badalonina Anna Cruz ha guanyat el seu primer anell de campiona de la WNBA amb les Minnesota Lynx en superar a les Indiana Fever per 69-52 en el cinquè i definitiu partit de les Finals.

15-10-2015 00:00

Aquest és el tercer títol (2011 i 2013) en cinc anys de les Lynx de Minnesota, i el primer que han pogut guanyar a casa, al Target Center de Minneapolis davant 18.933 espectadors.

Al descans del cinquè partit disputat aquesta matinada, les Lynx guanyaven per 27 a 21 gràcies a un bon segon quart en el que van anotar 17 punts i només van encaixar-ne 4. Sylvia Fowles, amb un doble-doble (20 punts i 11 rebots), va guiar a les Minnesota cap al triomf (69-52) davant les Indiana Fever. La catalana Anna Cruz va sortir des de la banqueta i va sumar 5 punts i 4 rebots en 20 minuts, amb un triple en l’últim quart que va ajudar al seu equip a distanciar-se en el marcador.

Pel que fa a la sèrie finla, les Minnesota Lynx van començar perdent el primer partit per 69 a 75 a casa, i com a conseqüència, van deixar escapar el factor pista a favor. En el següent enfrontament es van imposar per 77 a 71, abans de desplaçar-se al camp de les Indiana. Allà es van fer amb el tercer partit (77-80) i van recuperar el factor pista, en el cas que hi hagués un cinquè partit, cosa que va acabar succeint ja que les Indiana es van imposar per 75 a 69 en el quart enfrontament. Finalment, en el Target Center de Minneapolis (Minnesota), les Lynx d’Anna Cruz van fer-se amb el títol de campiones de la WNBA.

A la fase regular, la badalonina es va incorporar quan la temporada ja havia començat (es va perdre 12 partits) perquè venia de jugar l’europeu amb la selecció espanyola. Tot i així, ha disputat 17 partits amb una mitjana de 8 punts i 3 assistències en 29,1 minuts. I pel que fa els Play Off, una mica més de 5 punts, tres assistències i quasi 2 rebots per partit.

Anna Cruz ja va participar i destacar l’any 2014 en el training camp d’estiu a Nova York, i les Minnesota es va interessar per ella amb una oferta que no va rebutjar, tot i que l’equip era conscient des del principi que s’incorporaria més tarda causa de l’europeu. La badalonina tornarà ara amb el seu equip europeu, el Nadezhda Oremburg de Rússia, ja que la temporada de la WNBA dura uns tres mesos i es disputa abans de l’inici de la resta de campionats.

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) felicita a la jugadora catalana que continua fent història en fer-se aquesta matinada amb el seu primer anell de campiona de la WNBA.