L’ACTEL FORÇA LLEIDA, primer finalista de la Regal XVI Lliga Nacional Catalana LEB

La primera semifinal de la Regal XVI Lliga Nacional Catalana LEB s'ha disputat aquest 10 i 13 de setembre entre el CB TARRAGONA i l'ACTEL FORÇA LLEIDA amb victòria i accés a la final dels lleidatans.

13-09-2015 00:00

El CB TARRAGONA, vigent campió de la competició, s’ha vist superat per partida doble (68-79 a l’anada i 80-63 a la tornada) per un ACTEL FORÇA LLEIDA que s'ha tornat així de la desfeta a les semis de l'any passat a El Prat de Llobregat. Llavors, l'equip tarragoní dirigit per Berni Álvarez va guanyar al de Joaquin Prado per un 69-75 accedint a la final en la que es va proclamar campió.

L’ACTEL FORÇA LLEIDA afrontava la tornada d’aquesta semifinal amb un +11 en un partit disputat al Pavelló Poliesportiu Municipal d'Alguaire i que ha estat favorable als lleidatans per un 80-63.

Després d'un primer període igualat (20-17), un parcial de 12-0 dels locals ha permès als jugadors de Prado marxar al descans amb un +18 en el marcador (49-31). A la represa, la superioritat lleidatana ha continuat fins arribar als 23 punts de diferència, però amb els tarragonins intentant i aconseguint retallar distàncies en dos igualats períodes. El Lleida s'ha acabant imposant per 17 punts amb un marcador de 80-63.

Amb aquesta victòria, sumada a la del partit d'anada, l'ACTEL FORÇA LLEIDA es classifica per a la Final d'aquesta competició.

El màxim anotador del partit ha estat, amb 20 punts, Daniel Martínez del Tarragona, seguit del seu company d'equip Orion Auterbrigde (20 punts i 7 rebots). Per part local, han destacat Manuel Andujar (13 punts i 7 rebots) i Khyle Marshall (17 punts i 7 rebots).

En el partit d’anada, la victòria també va ser pel Força Lleida que es va imposar als locals a la seva pista del Serrallo per 68-79 després d'un bon inici amb un parcial de 2-11. El primer quart es tancava però amb un 10-15. En els següents minuts, l'equip lleidatà tornava a marxar en el marcador marxant al descans superant la barrera dels 10 punts (25-38).

En els primers minuts de la represa, la superioritat visitant augmentava fins arribar als 22 punts -la màxima diferència del partit- però els tarragonins, amb un parcial d'11-0, aconseguien retallar de nou distàncies tancant el tercer període amb un 51-60. En el darrer i definitiu període es mantenia la diferència dels 10 punts favorable a l'ACTEL FORÇA LLEIDA fent-se amb la victòria final per un 68-79, bona renda de cara al partit de tornada.

El millor jugador del partit, tot i la derrota del seu equip, va ser amb un 26 de valoració, Ferran Torres, del CBT gràcies als seus 18 punts i 5 rebots; seguit del seu company d'equip Orion Outerbridge, amb 18 punts i 7 rebots (23 de valoració). Els millors, per part visitant, van ser Gerard Sevillano i Emmanuel Andujar amb un 18 de valoració.

L'altra semifinal la disputaran el FC BARCELONA LASSA i el CB PRAT JOVENTUT (18 i 21 de setembre). El guanyador s’enfrontarà a l’ACTEL FORÇA LLEIDA en una Final que es jugarà al Palau d'Esports de Granollers, Ciutat del Bàsquet Català 2015, el dissabte dia 26 de setembre a les 18h.