SR Lima-Horta i CB Tanino Cerdanyola s'emporten els primers derbis i duels comarcals de la Regal Copa Catalunya

Tweet #RegalCopaCatalunya // La primera jornada de la Regal Copa Catalunya ens deixa la victòria del SR Lima-Horta en el derbi barceloní femení davant el SESE (65-62), la victòria del CB Tanino Cerdanyola davant el Club Natació Sabadell (77-80) en el derbi vallesà masculí de la jornada, així com també la primera pròrroga de la temporada amb AB El Vendrell i SESE com a protagonistes i amb victòria final pels barcelonins (79-85).

22-09-2014 00:00

REGAL COPA CATALUNYA FEMENINA

A la primera jornada del grup 1 de la Regal Copa Catalunya, el recent ascendit i campió de Catalunya de 1a Categoria l'any passat, el Petropinto ASFE St. Fruitós, va caure en el seu debut a la categoria davant el Joventut Les Corts per 64-75. D'altra banda, un altre nouvingut a la categoria, el CN Sabadell, va perdre a casa per 49-54 davant el Basket Almeda. Pel que fa al duel gironí de la jornada, el GEiEG es va emportar la victòria per un contundent 67-36 davant el Bencriada en un triomf còmode de les locals.

El CB Valls Lear va guanyar a domicili a l'Unilever Viladecans BF per un ajustat 62-67 en un partit on Cristina Peña, amb 15 punts, i Maria Roser Tous, amb 14, van liderar la victòria de les de l’Alt Camp. El Barça CBS també va començar guanyant, i en el seu cas ho va fer per 45-57 a la JET de Terrassa gràcies a un gran darrer quart (13-20) de les blaugranes.

En el grup 2, el derbi barceloní entre SR Lima-Horta i SESE va ser favorable a les d'Horta per un ajustat 65-62. Les visitants van començar dominant en el marcador amb un parcial de 15-23, però les locals entrenades per Isaac Fernández van refer-se  gràcies a un gran tercer cuart (20-9). En el darrer període, amb el partit igualat, el Santa Rosa va saber gestionar millors el últims minuts tot fent-se amb la victòria final gràcies, en part, als 22 punts de Vanesa Verbo.

El Bàsquet Draft Gramenet va debutar amb victòria davant el  Zamar 2000-Ploms Salle Reus per 66-63 en un partit que es va decidir en els darrers minuts. Les de Santa Coloma van ser més decisives en els darrers minuts i van endur-se la victòria per la mínima. Lorena Del Moral, amb 18 punts, va ser la jugadora més destacada de les locals en atac. El CBF Cerdanyola-Vila Universitària, sots-campió l'any passat, va aconseguir una victòria d’autoritat per 79-52 a la primera jornada. Les locals van començar molt encertades i en el descans ja tenien el partit pràcticament sentenciat (41-19). La màxima anotadora del partit va ser la jugadora del Cerdanyola, Montse Pujolreu, amb 24 punts.

A la jornada del diumenge, el Platges de Mataró va guanyar per un ampli 74-30 al Reus Deportiu, mentre que en el darrer partit de la jornada, l'Arenys Bàsquet va guanyar a domicili contra l'Aquagan CB Lleida per 49-54.

REGAL COPA CATALUNYA MASCULINA

La Salle Manresa, recent ascendit i vigent campió de Catalunya de 1a Categoria, no va poder debutar a la Regal Copa Catalunya amb victòria i va caure a la seva estrena per 6 punts de diferència (50-56) davant el Netsport-El Masnou. Els del Maresme van aconseguir la primera victòria de la temporada amb un inspirat Marc Balaguer amb 15 punts, 12 rebots i 7 assistències. Per altra banda, La Llosa Artés va perdre a la seva pista per 83-87 contra el CB Vic-Universitat de Vic gràcies a un bon partit d'Albert del Hoyo amb 26 punts i 8 rebots, i Manel Freixas amb 20 punts i 6 rebots.

El debutant One CESET va guanyar a la seva estrena tot imposant-se per 84-78 al CB Castellar. Un altre recent ascendit, el CB Granollers, sots-campió del C.C. 1a Categoria l'any passat, va perdre en el seu debut a domicili davant l'Auto Net&Oil Boet-Mataró per 72-59.

Un dels partits més igualats de la jornada va ser el que es va viure en el duel comarcal de nouvinguts a la categoria entre Club Natació Sabadell i CB Tanino Cerdanyola. Els de Cerdanyola es van emportar el partit per 77-80 amb 26 punts de Genís Tena, i 10 punts i 12 rebots de Javito Antón, claus per poder guanyar el duel comarcal.

A la jornada de diumenge, tots els equips locals van guanyar els seus partits. A Sant Cugat, la UE Sant Cugat va superar per un ajustat 78-76 al Platges de Mataró. El Baricentro Barberà també ho va fer per 71-53 davant el CE Onyar en un partit dominat pels locals. La primera jornada al grup 1 es va tancar amb l'encontre entre el Recanvis Gaudi CB Mollet i el CB Argentona  amb victòria dels locals per 66-62. Albert Ferrer, amb 18 punts i 12 rebots, va ser decisiu pels del Vallès Oriental que van saber refer-se d'una dolenta primera meitat i van poder remuntar els 10 punts de desavantatge que tenien en el segon quart.

En el grup 2, els Lluïsos de Gràcia van debutar amb victòria (72-68) davant el CB Castellbisbal que tornava de nou a la categoria. Els de Gràcia van començar dominant el partit i al final del tercer quart ja guanyaven de 18 punts. No obstant, un gran darrer quart dels de Castellbisbal (19-33), va posar en perill la victòria barcelonina.

Pel que fa al Physic CB Igualada, aquests van derrotar a l'AESC-Ramon Llull per 80-85. Els de l'Anoia van començar amb molta intensitat el partit i en el descans ja guanyaven per 21 punts. Tot i que els locals van retallar distàncies, no van poder capgirar el partit.

A la primera pròrroga de la temporada, el SESE va guanyar per 79-85 a l’AB El Vendrell. Els barcelonins, amb un parcial de 8-14 al temps extra, van fer-se amb la victòria gràcies a l'aportació de tots els seus jugadors. D'altra banda, l'UE Horta va perdre per 50-76 davant l'AE Minguella Citroen-Automoció Badalona en la seva estrena a la Regal Copa Catalunya. Els badalonins es van anar al descans guanyant  de 16 punts, i tot i que en el tercer quart l’Horta va retallar distàncies (-11), un gran darrer quart del Minguella (10-25) va acabar de sentenciar el partit.

El Círcol Catolic Badalona va debutar a la competició guanyant a domicili al Tenea-CB Esparreguera per 65-76. El CB Viladecans-Sant Gabriel va fer valer el factor pista i va guanyar a  l'UB Sant Adrià per 68-60 gràcies a un gran darrer quart (20-13) i les bones actuacions de jugadors com David Garcia (17 punts), Carlos Garcia (19 punts) i Ruben Cintas (19 punts). La sorpresa de la jornada la va protagonitzar un nouvingut a la categoria com el Sedis Hidrology que va superar al CB Grup Barna per 68-85.