Victòries de Collblanc, Quart, Salt, Sant Nicolau i Arenys a la 1a jornada de la Regal XXXIII Lliga Nacional Catalana EBA 2014 - Trofeu Tricentenari

Tweet #RegalLligaCAT // La 33a edició de la Regal Lliga Nacional Catalana EBA - Trofeu Tricentenari ja està en marxa amb la disputa, aquest passat cap de setmana del 20 i 21 de setembre, de la primera jornada de la fase prèvia amb victòries de Aracena-AEC Collblanc, CB Quart Piscines Sant Feliu, iSports Salt, Sabadell Sant Nicolau i Queso Milner-Arenys Basquet.

22-09-2014 00:00

En aquesta fase prèvia els protagonistes són 13 conjunts que, dividits en quatre grups, disputen una lligueta de tots contra tots des del 20 de setembre fins al 4 d'octubre.

Els primers conjunts en debutar en aquesta nova edició de la Regal Lliga Nacional Catalana EBA - Trofeu Tricentenari van ser l'Arenys Basquet i el CB Santfeliuenc del grup 4. El partit va començar amb un 13-14 inicial però en el segon quart, els locals entrenats per Cesar Saura van aconseguir obrir una petita escletxa en el marcador marxant al descans amb un 33-25 favorable. A la represa, els d'Arenys van aprofitar per matenir i ampliar la diferència respecte els visitants finalitzant el 3r quart amb un 43-33. En el darrer període, els locals van marxar encara més en el marcador fins arribar als 19 de diferència, i fent-se amb la victòria final en el seu debut per un 63-47. Sigal Benitez, de l'Arenys, va ser el màxim anotador del partit amb 12 punts, mentre que el millor jugador de l'encontre va ser el visitant Álex Sanmartín amb 10 punts i 10 rebots.

Els següents en debutar van ser el recent ascendit JAC Sants i el CB Quart Piscines Sant Feliu del grup 2. Tots dos van ser protagonistes d'un igualat i emocionant matx amb 12 canvis d'avantatge i 8 vegades empatats que no es va resoldre fins als instants. Un parcial final de 12-17 favorable als gironins va sentenciar el matx (69-75). Els millors del partit van ser els jugadors del Quart, Eric Jimenez (15 punts i 5 rebots) i Albert Masllorens (16 punts i 8 rebots).

En el primer partit del grup 3 i duel entre debutants a la categoria com l'iSports Salt i el CB Castelldefels, victòria final pel conjunt gironí per 68-52. Tot i un inici igualat (21-22), els locals entrenats per Eric Surís van posar la directa i van sentenciar el partit en el segon quart amb un parcial de 27-9, tot marxant al descans amb un 48-31 favorable. A la represa, molt més igualada, el Salt va acabar assegurant una victòria històrica per l'entitat. El millor del partit i màxim anotador i rebotejador del matx va ser Genís Bover del Salt amb 12 punts i 11 rebots.

Un altre debutant a la categoria, el BC Martorell-Solvin, va rebre en aquesta primera jornada al grup 4 al vigent campió de la fase regular del grup C de la Lliga EBA; el Sabadell Sant Nicolau. Els sabadellencs dirigits per Àlex Terés es va imposar per 73-88 en un partit que es va iniciar amb un primer quart d'alta anotació (24-29). En el segon quart, el conjunt grana va arribar a marxar de 14 punts gràcies a un parcial de 0-10 (30-44), però la reacció del Martorell va ser immediata amb un 10-0 abans del descans (40-44) tot finalitzant el segon quart amb un 44-52 en el marcador. A la represa i després d'un tercer període igualat (63-67), els jugadors del Sant Nicolau van tornar a marxar en el marcador i amb un parcial de 12-21 van fer-se amb la victòria final (73-88). El millor del partit va ser Sergi Clotet, per part del Sant Nicolau, amb 16 punts i 21 rebots, seguit del seu company d'equip Marc Sobrepera amb 17 punts i 11 rebots. El millor per part del Martorell va ser Fèlix López amb 25 punts i 5 rebots.

La 1a jornada d'aquesta fase prèvia es tancava amb un emocionant Flor de Vimbodi Pardinyes-Lleida - Aracena-AEC Collblanc que es va haver de decidir a la pròrroga. Ambdós equips van disputar un igualat matx, sense gaires diferències en el marcador (+7 pels locals i + 5 pels visitants) que es va resoldre a la pròrroga amb un parcial de 15-19 a favor del Collblanc entrenat per Josep Maria Marsà (77-81). Oscar Andrés, del Collblanc, va ser el millor del partit amb 17 punts i 10 rebots, seguit del seu company d'equip Javi Rodríguez (10 punts i 15 rebots). El màxim anotador del partit però, va ser el local Albert Vallverdú amb 18 punts.

La segona jornada d'aquesta Regal Lliga Nacional Catalana EBA - Trofeu Tricentenari es disputarà el proper cap de setmana del 4 i 5 d'octubre.