La Regal Copa Catalunya ja té finalistes: BC River Andorra 'B' i CB Salt

Tweet #RegalCopaCatalunya // BC River Andorra 'B' i CB Salt es classifiquen per a la FINAL de la Regal Copa Catalunya Masculina del proper diumenge a Martorell en guanyar els seus dos partits de semifinals davant el JAC Sants i el CB Martorell-Solvin respectivament.

09-06-2014 00:00

El CB Salt va ser el primer finalista de la Regal Copa Catalunya Masculina després de superar al CB Martorell-Solvin en el partit d'anada (76-65) com en el de tornada (80-81) de les semifinals d'aquesta competició.

Després de perdre per 11 punts a l'anada, el Martorell entrenat per Andreu Aguilà iniciava el partit de tornada, corresponent a una nova Jornada Regal, amb una bona arrencada gràcies a l'encert en el tir exterior dels locals. El primer quart finalitzava doncs amb un +10 (28-18) favorable al Martorell i amb l'eliminatòria molt igualada, amb només un punt d'avantatge pels gironins. En el segon període, els visitants del Salt entrenats per Eric Surís van ser més intensos en defensa i amb ràpids contraatacs retallaven distàncies tot marxant al descans amb un (46-42) en el marcador.

A la represa, el Salt va aprofitar per jugar atacs llargs i intentar mantenir la renda al seu favor tot i que els locals seguien lluitant per tornar a marxar-se en l'electrònic en un partit de ratxes. En el darrer quart, el Martorell va aconseguir un +11 amb el 69-58 però els gironins amb un inspirat Xevi Torrent, que va finalitzar el matx amb 32 punts, tornaven a retallar distàncies. Finalment, un parcial d'11-23 en el darrer període del Salt, suposava capgirar el partit (80-81) i fer-se també amb la victòria en aquest partit de tornada i accedir a la final.

El millor del partit va ser el visitant Xevi Torrent, seguit del local Albert del Hoyo amb 20 punts i 11 rebots, tot i que cal destacar també l'actuació del local Fèlix López amb 21 punts.

L'altre finalista d'aquesta Regal Copa Catalunya és el BC River Andorra 'B' entrenat per David Eudal i que també va fer-se amb la victòria en els dos enfrontaments de semifinals davant el JAC Sants: a l'anada per 67-66 i a la tornada per 67-89.

El partit de tornada s'iniciava amb un +1 favorable als andorrans en un matx emès en directe per TV a través de La Xarxa i que es va iniciar amb un primer quart molt igualat sense un dominador clar (21-19). En el segon període, els locals del JAC Sants dirigits per Marc Pullés, van aprofitar per distanciar-se dels andorrans gràcies a ràpides sortides de contraatac i diferents alternatives defensives donant la volta a l'eliminatòria i marxant al descans amb un 48-43 en el marcador.

A la represa, l'Andorrra sortia molt més ficat i amb un parcial de 8-20 en el tercer quart retallava i capgirava de nou l'eliminatòria posant-se amb un +7 en l'electrònic (56-63). En el darrer quart el domini andorrà va continuar, deixant als locals amb només 19 punts a la segona meitat, i ampliant la diferència fins als 22 punts de diferència finals (67-89) fent-se així amb el bitllet per a la final de la Regal Copa Catalunya del proper diumenge.

El millor del partit va ser el jugador de l'equip andorrà Cinto Gabriel, amb 23 punts i 4 rebots. Per part andorrana també va destacar Xavi Galera amb 16 punts i 5 rebots, mentre que per part del JAC Sants els millors van ser Adrià Vázquez (15 punts i 3 rebots) i Sergi Marco (10 punts i 4 rebots).

2007-08 Recanvis Gaudí CB Mollet
Veure historial temporades anteriors (clickant aquí)

- PROMOCIÓ DE PERMANÈNCIA

(Play-Off 1r partit: al millor de 3 partits)
a) 18/05/14 19:15h CN Terrassa 56 - AP Dental AB El Vendrell 78 (0-1)
b) 18/05/14 12:30h CB Castellar 94 - ASFE Sant Fruitós 63 (1-0)
c) 18/05/14 18:00h CB Gavà 61- AE Minguella-Citroen BDN 74 (0-1)
d) 18/05/14 17:45h UB Sant Adrià 55 - Sant Pere-Solmania 48 (1-0)

(Play-Off 2n partit: al millor de 3 partits)
a) 24/05/14 18:00h AP Dental AB El Vendrell 73 – CN Terrassa 71 (2-0)
b) 24/05/14 17:45h ASFE Sant Fruitós 101 - CB Castellar 77 (1-1)
c) 25/05/14 17:45h AE Minguella-Citroen BDN 89 - CB Gavà 65 (2-0)
d) 25/05/14 17:30h Sant Pere-Solmania 70 - UB Sant Adrià 67 (1-1)

(Play-Off 3r partit: al millor de 3 partits)
b) 01/06/14 19:00h CB Castellar 79 - ASFE Sant Fruitós 67 (2-1)
d) 31/05/14 19:30h UB Sant Adrià 85 - Sant Pere-Solmania 67 (2-1)

AP Dental AB El Vendrell, AE Minguella-Citroen BDN, CB Castellar i UB Sant Adrià mantenen la categoria a la Regal Copa Catalunya Masculina; mentre que el CN Terrassa, CB Gavà, ASFE Sant Fruitós i Sant Pere-Solmania descendiran al Campionat de Catalunya Primera Categoria.

CB Prat, Zamar 2000-Ploms Salle-Reus, Mister Sofa CB Sant Narcís i SFERIC Terrassa descendeixen de categoria en finalitzar la fase regular a les dues darreres posicions de descens directe dels dos grups.