BC River Andorra 'B' i CB Salt colpegen primer a l'anada de les semifinals de la Regal Copa Catalunya Masculina

Tweet #RegalCopaCatalunya // Les semifinals de la Regal Copa Catalunya van arrencar aquest cap de setmana amb la disputa del partit d'anada amb victòria final dels dos equips locals, BC River Andorra 'B' i CB Salt. En aquesta jornada, CB Castellar i UB Sant Adrià es van assegurar un any més la permanència en detriment d'ASFE Sant Fruitós i Sant Pere-Solmania. El programa "En joc" de La Xarxa, retransmetrà en directe, el partit de tornada de la 1a eliminatòria entre el JAC Sants i el BC River Andorra B, així com la gran FINAL de la Regal Copa Catalunya Masculina del proper 15 de juny.

02-06-2014 00:00

BC River Andorra 'B' i CB Salt van colpejar primer a les semifinals de la Regal Copa Catalunya que es van iniciar aquest passat cap de setmana. Els andorrans van superar per la mínima al JAC Sants (67-66) tot i que van arribar a guanyar per 11 punts de diferència. Després d'un primer quart igualat (24-20), el conjunt andorrà dirigit per David Eudal va aconseguir obrir una petita escletxa en el marcador en el segon període gràcies a un parcial de 7-0 (40-32) arribant al descans amb una avantatge de 7 punts (42-35). A la represa van augmentar aquesta diferència fins als 11 punts però els barcelonins entrenats per Marc Pullés van tornar a apropar-se als locals (56-51). En el darrer període, molt més igualat, els jugadors del JAC Sants van aconseguir retallar encara més la diferència finalitzant el partit amb un ajustat 67-66.

El millor jugador del partit va ser el local Rafa Casals amb un 29 de valoració fruit dels seus 17 punts i 5 rebots, seguit del visitant Gerard Galbete amb 21 punts i 6 rebots (23 de valoració). Amb aquest resultat, l'eliminatòria queda totalment oberta per una tornada que s'espera del tot emocionant i en la que estarà en joc una plaça per a la final.

El CB Salt, per la seva banda, també es va fer amb la victòria en aquest primer partit però en el seu cas per 11 punts (76-65), tot i que va arribar a guanyar per 22 punts. Aquesta diferència d'11 punts però, pot ser vital pel desenllaç d'aquesta eliminatòria a Martorell. Aquest partit d'anada va començar favorable al CB Martorell-Solvin en els primers minuts, però els locals dirigits per Eric Surís van capgirar el marcador arribant al final del primer quart amb un 18-12 pels gironins. La bona dinàmica del Salt va seguir en el segon període arribant a un parcial de 16-0 que els permetia marxar al descans amb un 32-21 a favor.

A la represa va continuar el domini gironí finalitzant el tercer període amb un 60-40 i arribant a guanyar per 22 punts de diferència. En el darrer quart el Martorell entrenat per Andreu Aguilà va aconseguir retallar distàncies amb un parcial de 16-25 finalitzant el partit amb un 76-65 en el marcador. El millor jugador del partit va ser el local Marc Bartrolí amb un 25 de valoració fruit dels seus 18 punts i 13 rebots, seguit pel seu company d'equip Xevi Torrent (17 punts). Per part visitant, el millor va ser Marc Bernadí amb 16 punts i 9 rebots.

- PROMOCIÓ DE PERMANÈNCIA

(Play-Off 1r partit: al millor de 3 partits)
a) 18/05/14 19:15h CN Terrassa 56 - AP Dental AB El Vendrell 78 (0-1)
b) 18/05/14 12:30h CB Castellar 94 - ASFE Sant Fruitós 63 (1-0)
c) 18/05/14 18:00h CB Gavà 61- AE Minguella-Citroen BDN 74 (0-1)
d) 18/05/14 17:45h UB Sant Adrià 55 - Sant Pere-Solmania 48 (1-0)

(Play-Off 2n partit: al millor de 3 partits)
a) 24/05/14 18:00h AP Dental AB El Vendrell 73 – CN Terrassa 71 (2-0)
b) 24/05/14 17:45h ASFE Sant Fruitós 101 - CB Castellar 77 (1-1)
c) 25/05/14 17:45h AE Minguella-Citroen BDN 89 - CB Gavà 65 (2-0)
d) 25/05/14 17:30h Sant Pere-Solmania 70 - UB Sant Adrià 67 (1-1)

(Play-Off 3r partit: al millor de 3 partits)
b) 01/06/14 19:00h CB Castellar 79 - ASFE Sant Fruitós 67 (2-1)
d) 31/05/14 19:30h UB Sant Adrià 85 - Sant Pere-Solmania 67 (2-1)

AP Dental AB El Vendrell, AE Minguella-Citroen BDN, CB Castellar i UB Sant Adrià mantenen la categoria a la Regal Copa Catalunya Masculina; mentre que el CN Terrassa, CB Gavà, ASFE Sant Fruitós i Sant Pere-Solmania descendiran al Campionat de Catalunya Primera Categoria.

CB Prat, Zamar 2000-Ploms Salle-Reus, Mister Sofa CB Sant Narcís i SFERIC Terrassa descendeixen de categoria en finalitzar la fase regular a les dues darreres posicions de descens directe dels dos grups.