CB Martorell-Solvin, BC River Andorra, CB Salt i JAC Sants, semifinalistes de la Regal Copa Catalunya Masculina

Tweet #RegalCopaCatalunya // Aquest cap de setmana s'ha disputat el partit de tornada dels quarts de final i en el que CB Martorell-Solvin, BC River Andorra, CB Salt i JAC Sants s'han fet amb un lloc a les semifinals. En aquesta jornada, AP Dental AB El Vendrell i AE Minguella-Citroen BDN s'han assegurat la permanència en detriment de CN Terrassa i CB Gavà.

26-05-2014 00:00

El primer partit disputat d’aquesta jornada de la Fase Final entre l'AE Sant Andreu de Natzaret i el JAC Sants, i corresponent a la 10a Jornada Regal, va acabar amb la victòria del conjunt barceloní per 55-61. Els locals van anar a remolc del ritme del JAC, que va fer una defensa molt sòlida. En el segon quart, els barcelonins van aconseguir una diferència de 7 punts que els badalonins no van poder remuntar. Cal destacar l’actuació del jove base del JAC Sants Marc Pagès, que va anotar 19 punts. El Natzaret, que a l'anada tampoc va poder superar al JAC a domicli, va ser el primer classificat del grup 1 i queda fora de la disputa pel títol del lliga i per l’ascens a EBA; mentre que els conjunt barceloní es classifica per a les semifinals d'anada i tornada a disputar en els propers caps de setmana.

Per altra banda, el CB Martorell-Solvin va aconseguir capgirar l'eliminatòria i accedir a la semifinal de la Regal Copa Catalunya superant a l'Auto Net&Oil-AE Boet Mataró per 83-63. Els locals, que només han perdut en dues ocasions a casa, van sortir molt forts des de l'inici i van anar al descans amb 14 punts de diferència. El Boet va sortir al tercer quart disposat a igualar l’eliminatòria, però el Martorell no va baixar els braços i va continuar sumant cistelles fins aconseguir una diferència de 20 punts. L'escorta del Martorell Fèlix López va firmar un bon partit, amb 17 punts i 7 rebots.

El BC River Andorra 'B' tenia una petita avantatge de 4 punts gràcies a la victòria en el partit d’anada i va certificar la classificació imposant-se a casa a l’Sportwear Argentona per 66-60. Els andorrans van patir més del compte, ja que en el primer quart van arribar a perdre d’11 punts. El conjunt de David Eudal però, va reaccionar, i va igualar el partit, i amb un parcial de 21-14 en l'últim quart van decidir el matx. Rafa Casals, de l'Andorra, va ser el jugador més destacat de l’enfrontament, després d’anotar 17 punts i agafar 8 rebots. El BC River Andorra 'B' disputarà la primera semifinal contra el JAC Sants.

I en l'últim partit de la jornada, el CB Salt va caure a casa per un ajustat 79-80 contra el CB Grup Barna, però es classifica per les semifinals perquè a l’anada va guanyar per 6 punts de diferència. L’enfrontament d’aquest cap de setmana, va ser molt igualat i els barcelonins, a diferència de l’anada, van estar per sobre el marcador tot el partit. A pesar dels 26 punts de Xevi Torrent, els gironins van acabar perdent, però van assolir la classificació i s’enfrontaran al CB Martorell-Solvin en la semifinal de la lluita pel títol de lliga i l’ascens a la Lliga EBA.

- PROMOCIÓ DE PERMANÈNCIA

(Play-Off 1r partit: al millor de 3 partits)
a) 18/05/14 19:15h CN Terrassa 56 - AP Dental AB El Vendrell 78 (0-1)
b) 18/05/14 12:30h CB Castellar 94 - ASFE Sant Fruitós 63 (1-0)
c) 18/05/14 18:00h CB Gavà 61- AE Minguella-Citroen BDN 74 (0-1)
d) 18/05/14 17:45h UB Sant Adrià 55 - Sant Pere-Solmania 48 (1-0)

(Play-Off 2n partit: al millor de 3 partits)
a) 24/05/14 18:00h AP Dental AB El Vendrell 73 – CN Terrassa 71 (2-0)
b) 24/05/14 17:45h ASFE Sant Fruitós 101 - CB Castellar 77 (1-1)
c) 25/05/14 17:45h AE Minguella-Citroen BDN 89 - CB Gavà 65 (2-0)
d) 25/05/14 17:30h Sant Pere-Solmania 70 - UB Sant Adrià 67 (1-1)

(Play-Off 3r partit: al millor de 3 partits)
b) 01/06/14 19:00h CB Castellar – ASFE Sant Fruitós
d) 31/05/14 19:30h UB Sant Adrià – Sant Pere-Solmania

AP Dental AB El Vendrell i AE Minguella-Citroen BDN mantenen la categoria a la Regal Copa Catalunya Masculina; mentre que el CN Terrassa i el CB Gavà descendiran al Campionat de Catalunya Primera Categoria. Per la seva banda, l'ASFE Sant Fruitós i CB Castellar i Sant Pere-Solmania i UB Sant Adrià hauran de disputar un tercer partit per assolir la permanència.

CB Prat, Zamar 2000-Ploms Salle-Reus, Mister Sofa CB Sant Narcís i SFERIC Terrassa descendeixen de categoria en finalitzar la fase regular a les dues darreres posicions de descens directe dels dos grups.