Darreres jornades del C.C. Júnior Masculí Preferent, amb Joventut Badalona i Catalana Occident Manresa al capdavant

Disputades les 10 primeres jornades del Campionat de Catalunya Júnior Masculí Preferent, així com també tres dels quatre enfrontaments de la darrera jornada de lliga del grup 3, lideren la classificació el Joventut Badalona i el Catalana Occident Manresa amb un balanç de 9 victòries i 2 derrotes, seguits de FC Barcelona (7-4) i 100x100 Basket Olost (6-5).

21-03-2014 00:00

Amb 11 jornades jugades, el Joventut Badalona és el líder de la classificació, amb un balanç de 9 victòries i 2 derrotes. Els badalonins van guanyar sense dificultats el primer partit de la segona fase davant del 100x100 Basket Olost (88-58), però van caure en les dues següents jornades. La primera derrota, a la 2a jornada, va ser en el partit contra el FC Barcelona (74-56); i la setmana següent van tornar a caure a la pista del Catalana Occident Manresa per 71-65. Les dues últimes victòries, i molt importants, de l’equip dirigit per Alex Garcia han estat, precisament, davant el Manresa (83-50) la passada jornada, i contra el Barça (69-60) en un partit aplaçat de la 9a jornada.

En segona posició es troba el Catalana Occident Manresa, amb el mateix balanç de 9-2 que el líder. Els manresans van perdre la 1a jornada a la pista del conjunt blaugrana per 101-78 i aquest cap de setmana van caure contra de la Penya. Estan a un pas d'accedir a la fase final, prevista pel dies 12 i 13 d'abril a La Seu d'Urgell, i en aquestes tres últimes jornades s’enfrontaran al Sant Josep, JAC i Olost.

El FC Barcelona encara la recta final de la segona fase a la tercera posició, amb un balanç de 7 victòries i 4 derrotes. La passada jornada els blaugranes van derrotar el JAC Sants per un ampli resultat de 37-79. L’equip dirigit per Joan Braulio encara no té assegurat el seu bitllet per a la Final a Quatre que passa per guanyar enfrontaments com els propers contra CB Cornellà, CB L’Hospitalet i Aracena-Sant Josep de últimes tres jornades.

I l’equip que, de moment, ocupa l’última plaça per accedir a disputar la fase final d'aquest campionat és el 100x100 Basket Olost (6-5), que suma una victòria menys que els blaugranes, ja que en el partit avançat de la darrera jornada van caure per 80-74. Aquest proper cap de setmana els osonencs s’enfrontaran a un rival directe com el CB L'Hospitalet (5-5) que, amb un partit menys que la resta, es troba a la sisena posició i encara viu a la lluita per entrar a la fase final.

Per darrere d’aquests es troba el CB Cornellà (4-7) a la sisena plaça. El conjunt dirigit per Bernat Elias, encara té possibilitat de classificar-se, però li resten els enfrontaments contra Barça, Penya i JAC; mentre que l’Aracena-Sant Josep (3-8) ocupa la setena posició. I tanca la classificació el JAC Sants que, de moment, no ha sumat cap victòria i ocupa posició per disputar la fase de permanència.

Per altra banda, la classificació del grup 4 està liderada pel CB Santfeliuenc Can Plana (8-2), equip que mantindria la categoria, tot i que falten per disputar-se les últimes 4 jornades. En posicions de fase permanència se situen Maristes Ademar (7-3), Alumnis Giralt-Sama Vilanova (6-4) i CB Tarragona (5-5).

Els equips que de moment es troben a les últimes quatre places de la classificació, i de descens directe, són el Platges de Mataró (5-4), Sedis Fornesa (4-5), Força Lleida CE (3-7) i Circol Catòlic Badalona (1-9).