Ensopegades de Joventut Les Corts i SESE al capdavant dels dos grups femenins de la Regal Copa Catalunya

Tweet #RegalCopaCatalunya // La jornada 17 de la Regal Copa Catalunya ens deixa dues derrotes d'equips que lideren els grups femenins com són el Joventut Les Corts i el SESE. D'altra banda, BF Viladecans i Transbiela CB Lleida es jugaran, la propera jornada, la darrera plaça en joc de classificació pel grup de l'ascens. En categoria masculina, derrota també del líder del grup 1, Sant Andreu de Natzaret; i nova victòria del CB Martorell-Solvin al capdavant del grup 2.

03-02-2014 00:00

REGAL COPA CATALUNYA FEMENINA

Les líders del grup 1 femení, Joventut Les Corts, van perdre contra l'Snatt’s Femení Sant Adrià per 62-66. Aquesta és la tercera derrota de la temporada de les barcelonines que, a pesar de la derrota, continuen líders del grup. En un partit molt igualat, les visitants es van emportar la victòria amb una bona actuació d’Olga Ruano que va ser la jugadora més destacada del partit amb 18 punts i 11 rebots.

El CBF Cerdanyola-Vila Universitària, que comparteix lideratge amb el Joventut Les Corts, va guanyar a la pista del Zamar 2000-Ploms Salle Reus per 48-59. Les visitants van estar per sobre el marcador durant tot el partit, però amb una avantatge mínima. Va ser en els últims minuts quan el Cerdanyola va aconseguir acabar el partit amb una diferència d’11 punts.

El Basket Almeda, amb 12 punts i 15 rebots de Carolina del Santo, va guanyar clarament a casa contra el CB Grup Barna per 60-32 i aconsegueix classificar-se per la lluita per l’ascens i deixar fora al GEIEG, tot i guanyar al Depimes CB Igualada, quart en la classificació, per 57-60.

En aquesta penúltima jornada, ja s’han definit els cinc equips del grup 1 que lluitaran per l’ascens: Joventut Les Corts, CBF Cerdanyola-Vila Universitària, Snatt’s Femení Sant Adrià, Depimes CB Igualada i el Basket Almeda.

En el grup 2, el SESE segueix al capdavant de la classificació després de perdre en el derbi barceloní de la jornada davant el SR Lima Horta per 57-39. Les locals van fer una bona primera part aconseguint una avantatge de 13 punts, però després del descans van tenir una baixada i SESE va retallar distàncies. El Lima Horta va reaccionar i amb un parcial de 16-6 en el l’últim període va emportar-se una victòria clara contra les líders.

Derrota dels dos equips que lluitaran per ocupar una plaça per l’ascens a l’última jornada. El BF Viladecans va caure contra el Reus Deportiu per 75-70 i el Transbiela CB Lleida contra les segones classificades, el CB Valls. Les lleidatanes tenen més complicat ficar-se al grup d’ascens perquè la jornada següent hauran de guanyar a la pista del líder i esperar que el Viladecans caigui a casa contra el Lima Horta.

El CB Cornellà va guanyar contra el Platges de Mataró per 69-61 en un partit on va destacar l’actuació local de Cristina López (19 punts). La JE Terrassa va derrotar a l'Arenys Bàsquet després d’un bon inici de partit amb un parcial de 10-22 en el primer quart. La reacció de l’Arenys, que va guanyar el segon i tercer quart, va ser insuficient per remuntar la diferència de l'inici. El resultat final va ser de 54-62.

REGAL COPA CATALUNYA MASCULINA

Cinquena derrota de la temporada del líder, el Sant Andreu de Natzaret, que en aquesta ocasió va caure a la pista de CB Vic-Universitat de Vic per un ajustat resultat de 74-72. Els líders van estar per davant en el marcador durant tot el partit, però van encaixar un parcial de 10-0 a l'inici de l’últim quart que van aprofitar els locals per posar-se per davant i acabar guanyant. Els millors del partit van ser Juli Garrote, que va anotar 22 punts pel Vic, i pels locals, Edu Arqués (22 punts). Els badalonins segueixen liderant la classificació amb un balanç de 12 victòries i 5 derrotes.

El Recanvis Gaudi-CB Mollet va aconseguir una victòria important contra el CB Salt, rival directe, al que va superar per 56-66. El Mollet va fer un bon inici de partit i al primer quart va acabar amb una diferència de 10 punts. Però el segon quart, es van relaxar i el CB Salt va igualar el partit. Al final, els locals van reaccionar i van emportar-se el partit. Cal destacar l’actuació del jugador local Roger Dam, amb 20 punts i 6 rebots. Gràcies a aquesta victòria el Mollet se situa en solitari a la segona posició de la classificació amb 11 victòries i 6 derrotes.

La tercera posició del grup 1 està molt disputada amb cinc equips que ocupen aquesta plaça amb un balanç de 10 victòries i 7 derrotes: el CB Salt, l’Arenys Bàsquet, que va perdre contra el Netsport Masnou per 76-70 en el duel comarcal d'una nova Jornada Regal, el CB Vic-Universitat de Vic, La Llosa Artes, que va imposar-se per 89-70 a l’Auto Net&Oil-AE Boet Mataró, i l’Sportwear Argentona, que va caure a casa contra l'AE Minguella-Citroen BDN per 63-71. D’aquests partits cal destacar l’actuació del jugador de l'Artés, Marc Hermoso (18 punts i 9 rebots) i els 24 punts de Toni Gómez en el partit de l'Argentona.

En el grup 2 de la Regal Copa Catalunya Masculina, el CB Martorell-Solvin va aconseguir sumar una altra victòria contra el tercer classificat, el CB Grup Barna, i consolida el lideratge amb 15 victòries i només 2 derrotes. La primera part del partit la van dominar els líders, però van tenir una davallada al tercer quart i van encaixar un parcial de 14-29. Al final, un bon últim quart (25-15) dels locals va permetre que s’emportessin la victòria per 85-81. Félix Lopez va ser el millor del partit amb 25 punts i 5 rebots.

El BC River Andorra segueix ocupant la segona posició després de derrotar al Baricentro Barberà amb un resultat de 76-68. El primer quart va ser molt igualat, però els andorrans van començar a dominar el partit a partir del segon quart i fins al final. El Baricentro Barberà ocupa la novena plaça amb 9 victòries i 8 derrotes.

El quart classificat, el JAC Sants, va sumar l'onzena victòria de la temporada en vèncer per 69-54 a Sant Pere-Solmania. El parcial de l’últim quart (21-13) va ser clau per la victòria dels locals perquè el partit va estar molt igualat, però el JAC es va acabar imposant gràcies als últims minuts del partit.

El Physic CB Igualada i el CB Castellar comparteixen la cinquena posició amb 10 victòries  i 7 derrotes. L’Igualada va imposar-se a la pista dels Lluïsos de Gràcia per 47-65 i el CB Castellar també va superar per 78-97 a l'AP Dental AB El Vendrell. Cal destacar la bona actuació dels dos jugadors del Castellar, Aitor Murua (26 punts i 8 rebots) i Albert Cadafach (20 punts i 6 rebots).

La part baixa de la classificació l’ocupen Sferic Terrassa, que tot i la victòria a l'anterior jornada, va caure davant del CB Gavà (74-65); i el Zamar 2000-Ploms Salle-Reus, que va perdre a casa de la UE Sant Cugat per 74-69.