El 100x100 Basket Olost finalitza en 5a posició el segon stage de l'European Youth Basketball League de Tallin (Estònia)

L'equip Júnior Preferent de l'Escola de Bàsquet Masculí Osona Olost va disputar, del 10 al 12 de gener a Estònia, el seu segon stage d'aquesta temporada de l'European Youth Basketball League (EYBL) i en el que va acabar en 5a posició.

13-01-2014 00:00

L'equip d'Olost va jugar un dels stage més complicats d'aquesta lliga, en el que estaven presents quatre dels vuit equips que van arribar a la superfinal de la temporada passada.

El primer encontre contra el potent Sabonis (Zalguiris) va ser molt ajustat durant 28 minuts amb un joc molt vistós per part dels dos equips, però unes imprecisions dels jugadors entrenats per Jordi Sainz i Susana Bosch van permetre als rivals marxar en el marcador i fer-se amb la victòria final per 37-50.

En el segon partit de l'stage davant el vigent campió de la lliga, el Donetsk,  el resultat va ser de 40 a 43 en nova derrota dels osonencs en un partit que va començar molt malament per part catalana.

El següent partit, contra l'amfitrió Audentese de Tallin, l'Olost sense fer un gran matx va aconseguir una important victòria davant d'un dels equips més fluixos de la competició per 64 a 52, mentre que en el quart partit i contra el complicat Klaypeda, el conjunt català va perdre per un ajustat 65-61.

El darrer partit d'aquest stage va ser contra el CSKA de Moscou. Un gran encontre dels jugadors de l'Olost permeteren deixar un bon gust per tancar el segon stage i seguir vius per arribar a la Superfinal del mes de maig. El CSKA no va ser rival per un gran Olost que va guanyar fent un gran joc amb un marcador de 57-36.

NIL BRIÀ va ser escollit, novament, com a millor jugador de l'equip en aquest stage.

El tercer i darrer stage d'aquesta competició tindrà lloc a Riga (Letònia) a finals del mes de març i en el que el conjunt català buscarà la seva classificació per a la Superfinal, prevista pel mes de maig.