Dues victòries i dues derrotes de Catalunya a la doble jornada d'avui del Campionat d'Espanya de seleccions Cadet

Tweet #CatalunyaBQ // Aquest dissabte 4 de gener, les Seleccions Catalanes Cadet tindran doble jornada al Campionat d'Espanya de seleccions Cadet 2014. Les noies han perdut al matí contra Castella i Lleó (58-65) però a la tarda han superar a Madrid per 60-71. Els nois també han perdut al matí contra Andalusia per 68-85 però contra a la tarda han superat de forma clara i contundent a Canàries per 61-88. Demà diumenge, totes dues seleccions lluitaran per un lloc a les semifinals.

04-01-2014 00:00

Selecció Catalana Cadet Femenina

El combinat femení entrenat per Isaac Pujol i els ajudants Sara González i Ruben Martín-Mora s'enfronten en aquesta fase prèvia a la Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, Madrid i Galícia, dins el grup A de l'especial femení.

En el primer partit d'aquesta doble jornada, el combinat català no ha pogut superar a Castella i Lleó perdent per set punts de diferència (58-65) en un partit molt igualat. La millor jugadora per part catalana ha estat Carla Bieg amb 16 punts, 5 rebots i 4 pilotes recuperades, seguida de Laia Solé, Maria Martí i Sara Atencia amb 10 punts cada una [veure estadística].

En el segon encontre el combinat català ha superat a Madrid per 60-71 en un partit que Catalunya ha començat a dominar des de l'inici amb un parcial favorable de 10-20. La diferència ha anat augmentant en els següents minuts arribant a 22 punts al principi del darrer quart. La millor jugadora del partit ha estat la catalana Laia Solé amb 21 punts i 4 rebots [veure estadística].

El Seleccionador Català Cadet Femení, Isaac Pujol, ha comentat que 'després d'un primer partit al matí contra Castella i Lleó en el que hem tingut un mal inici, l'equip ha estat capaç de retallar distàncies i empatar l'encontre en diferents ocasions'. Pel que fa al partit de la tarda, Pujol ha explicat que 'l'equip l'ha afrontat amb bones sensacions doncs el treball realitzat ha estat bo i amb confiança i molt ficades s'ha iniciat el matx contra Madrid. Les cares de les jugadores eren de seguretat i durant el partit s'ha controlat el tir exterior de les rivals arribant a jugar el darrer quart amb certa comoditat'.

Els dies i horaris de joc del combinat femení a la fase de grups són els següents:

10h (Pab. Frey Felipe) CATALUNYA - Galícia

La Selecció Catalana Cadet Femenina és l'actual sots-campiona en perdre l'any passat contra Canàries, en una igualada final que es va decidir a la pròrroga per un ajustat 54-65. De les 22 vegades que el combinat femení ha participat en aquests campionats, només en una ocasió no va sumar cap medalla. En total acumula 21 medalles: 14 d'or, 4 d'argent i 3 de bronze.

Selecció Catalana Cadet Masculina

L'equip masculí entrenat per Ramon Reigada i els seus ajudants Xavi Coll i Núria Montolio està enquadrat en el grup A de l'especial masculí juntament amb les seleccions de Castella la Manxa, Andalusia, Canàries i Aragó.

En el primer encontre de la doble jornada, Catalunya ha perdut davant Andalusia per 68-85 en un partit dominat pel conjunt andalús des d'un inici amb un parcial inicial de 12-24. Tot i això, l'equip dirigit per Ramon Reigada ha retallat distàncies marxant al descans amb un ajustat 36-42. A la represa però, Andalusia ha tornat a marxar en el marcador. 'Aquest ha estat un partit en el que Catalunya ha estat inferior davant un rival molt consistent a nivell físic i a nivell de rebot tot aprofitant segons i terceres opcions. La nostra inconsistència física alhora de rebotejar ha estat clau' segons Reigada. Eric Martínez ha estat el jugador més destacat català amb 16 punts i 6 rebots [veure estadística].

En el segon partit d'aquesta jornada doble contra Canàries, Catalunya ha sortit a per totes des del primer minut tancant el primer període amb un 9-25 favorable. Reigada ha explicat que malgrat que la situació era complicada per la derrota del matí, l'equip ha estat capaç de recuperar-se mentalment en un espai curt de temps. També ha reconegut que 'hem recuperat confiança en el llançament exterior, en la nostra defensa, i hem tornat a ser l'equip que volem ser'. Al final, clara victòria per 61-88.

El millor del partit ha estat Atoumane Diagme per part catalana amb 6 punts i 17 rebots, seguit dels seus companys d'equip Eric Martínez (17 punts i 7 rebots), Oriol Tres (16 punts i 4 rebots) i Pol Figueras (7 punts i 7 assistències) [veure estadística].

Els dies i horaris de joc de la Selecció Catalana Cadet Masculina a la fase prèvia són els següents:

12h (Pab. Multiusos) Castella la Manxa 42 - CATALUNYA 94

12h (Pab. CNT Ciudad Deportiva) CATALUNYA 68 - Andalusia 85
19:30h (Pab. CNT Ciudad Deportiva) Canàries 61 - CATALUNYA 88

12h (Pab. Frey Felipe) CATALUNYA - Aragó

Catalunya, en categoria masculina, és l'actual campiona en superar a la final de l'any passat a Madrid per 80-66. El combinat català ha participat 22 vegades en aquests Campionats d'Espanya fent-se amb un total de 19 medalles: 7 d'or, 9 d'argent i 3 de bronze.

Segueix el Campionat al web, twitter i facebook de l'FCBQ!

Una vegada més, el Twitter de l'FCBQ (http://twitter.com/FCBQ) farà un seguiment especial de la participació de Catalunya en aquest campionat amb informació al moment des de Cáceres a través del hashtag de les Seleccions Catalanes: #CatalunyaBQ.

Així mateix, el web www.basquetcatala.cat com a la pàgina oficial de la Federació Catalana de Basquetbol a Facebook (www.facebook.com/FederacioCatalanaBasquetbol) també s'anirà actualitzant puntualment amb resultats, cròniques, fotografies, estadístiques i declaracions dels seleccionadors catalans.