Igualtat màxima a la Regal Copa Catalunya

Tweet #RegalCopaCatalunya // Disputades 11 jornades, l'AE Sant Andreu Natzaret segueix liderant el grup 1 masculí de la Regal Copa Catalunya amb 10 victòries, mentre que el CB Martorell-Solvin ho fa al grup 2 tot i la darrera derrota. En categoria femenina, Joventut Les Corts i CBF Cerdanyola-Vila Universit. ocupen la primera posició del grup 1, i Reus Deportiu, SESE i CB Valls comparteixen el liderat del grup 2.

26-11-2013 00:00

REGAL COPA CATALUNYA MASCULINA

L'AE Sant Andreu Natzaret segueix liderant en solitari el grup 1 masculí de la Regal Copa Catalunya Masculina després de sumar una nova victòria, i ja en van 10, per només una derrota. El rival dels badalonins en aquesta 11a jornada va ser l'Auto Net&Oil-AE Boet Mataró que va veure com els líders els superaven per un 82-66. Tot i que al descans el marcador era de 38-26 favorable als badalonins, els visitants van aconseguir retallar distàncies a la represa finalitzant el tercer quart amb un ajustat 51-48. En el darrer quart però, els líders van tornar a marxar en el marcador amb un parcial de 31-18 i amb el base Albert Riera com a millor jugador del partit amb 23 punts i 7 rebots.

El segon classificat, l'Arenys Bàsquet, va sumar la vuitena victòria de la lliga en la seva visita a la pista de l'AE Minguella A-Citroen BDN per 60-77 en un partit igualat fins al descans. En el tercer quart i amb un parcial de 18-27, l'Arenys va aconseguir obrir una escletxa en el marcador de 16 punts que va mantenir durant el darrer període tot assegurant una nova victòria. El millor del partit va ser el pivot visitant Jose Cabrera amb 15 punts i 11 rebots.

A la tercera posició de la lliga i amb un balanç de 7 victòries i 4 derrotes se situen el CB Salt i el Recanvis Gaudí-CB Mollet. En aquesta jornada el Salt va superar al UB Sant Adrià a domicili per 57-77 amb 21 punts de Xevi Torrent; mentre que el Mollet guanyava, també a domicili, al Mister Sofa CB Sant Narcís per 10 punts de diferència (66-76) tot i el bon partit del pivot local Sergi Clavaguera amb 26 punts i 5 rebots.

En el duel comarcal de la jornada entre ASFE Sant Fruitós i La Llosa Artés, ajustada victòria final favorable a l'ASFE per 79-78, en un partit que va començar favorable als locals amb un 23-18 inicial. En els següent minuts però, l'Artés va aconseguir capgirar el marcador marxant al descans amb un curt 37-39 favorable. A la represa, l'ASFE va tornar a posar-se per davant arribant a un final de partit molt igualat favorable finalment al Sant Fruitós amb el base Miquel Moliner com a millor jugador del partit amb els seus 26 punts.

A destacar en aquesta jornada la victòria del CB Prat per 82-73 en un matx que es va decidir a la pròrroga davant un Netsport-El Masnou que baixa fins a la 6a posició; així com també els 26 punts i 14 rebots de Marc Forcada en aquesta jornada tot i la derrota del seu equip, el Platges de Mataró contra el CN Terrassa per 61-64.

En el grup 2, els líders del CB Martorell-Solvin van ensopegar per 89-83 a la pista d'un Baricentro Barberà que va protagonitzar la sorpresa de la jornada. El Barberà, a la 12a posició, va sumar la seva 4a victòria de la temporada davant el primer classificat, el Martorell, que només havia perdut un partit en aquestes primeres 10 jornades de lliga. El partit va començar favorable als locals (25-16) però el líder va retallar distàncies abans del descans (39-38). A la represa el Barberà va sortir a per totes i amb un parcial de 30-13 va sorprendre a un Martorell marxant de 18 punts al final del 3r quart (69-51). En el darrer quart els visitants van aconseguir retallar distàncies però fins als 6 punts finals. El millor del partit va ser l'ala-pivot local Eric Mañes amb 26 punts i 12 rebots.

A la lluita per la segona posició, el BC River Andorra 'B' va superar amb èxit al CB Gavà per 91-84 en un partit gens fàcil pels andorrans que, tot i arribar a guanyar per 17 punts al descans, van veure com a la represa el Gavà no llençava la tovallola i retallava diferències de mica en mica apropant-se perillosament en el marcador. El millor del partit va ser Oriol Fernandez de l'Andorra amb 26 punts i 6 rebots. Amb aquesta victòria, sumada a les derrotes dels seus rivals directe, l'Andorra torna a ocupar la segona plaça del campionat en solitari a només una victòria dels líders.

El SESE va perdre la segona posició de la lliga en caure en el derbi barceloní de la jornada per 70-59 davant un rival directe com el JAC Sants a domicili en un duel molt igualat i emocionant, que no es va resoldre fins el darrer quart amb un parcial de 23-14 favorable al JAC. Qui també va perdre la segona posició en aquesta jornada i davant un rival directe va ser la UE Sant Cugat, que en la seva visita a la pista del Physic CB Igualada va caure per un ajustat 55-51. La UESC, que guanyava per 12 punts al descans (21-33), no va poder evitar que l'Igualada retallés distàncies en el tercer període i s'acabés emportant la victòria en el darrer quart amb un parcial de 34-18 a la segona meitat.

Després dels interessants duels directes d'aquesta jornada, la tercera posició del grup 2 masculí la passen a compartir fins a 7 equips (JAC Sants, Physic CB Igualada, CB Castellar, SESE, CB Grup Barna, AESC-Ramon Llull i UE Sant Cugat) amb només dues victòries menys que els líders (7-4).

A destacar també en aquesta 11a jornada del grup 2 masculí de la Regal Copa Catalunya, l'actuació del pivot del Zamar 2000-Ploms Salle-Reus, Xavi Paricio (25 punts i 11 rebots), tot i la derrota del seu equip a la pista del CB Castellar per 80-68.

REGAL COPA CATALUNYA FEMENINA

El Joventut Les Corts segueix al capdavant del grup 1 femení de la Regal Copa Catalunya amb un balanç de 9 victòries i 2 derrotes després de guanyar per 58-69 al Zamar 2000-Ploms Salle-Reus a domicili. Amb 19 punts de Nerea Garmendia, el conjunt barceloní va superar a un incòmode Reus Ploms que ho va posar difícil a les líders.

Amb el mateix balanç que el Joventut Les Corts i compartint la primera posició se situa el CBF Cerdanyola-Vila Universit. que tampoc ho va tenir fàcil per superar al Bàsquet Draft Gramenet per 73-64. La millor del partit va ser la local Marta Rosanas amb 20 punts.

El Depimes CB Igualada, per la seva banda, baixa a la tercera posició després de perdre per 74-69 a la pista del CB Grup Barna en un partit molt igualat que no es va decidir fins als darrers minuts i en el que va destacar la base local Cota Alegre amb 20 punts i 4 rebots. El Barna és 5è amb 6 victòries. Amb aquesta derrota l'Igualada comparteix la tercera posició amb l'Snatt's Femení Sant Adrià amb un balanç de 8-3. El Sant Adrià, en aquesta 11a jornada, va guanyar al Bencriada per 62-49.

En el grup 2 femení de la Regal Copa Catalunya van ensopegar els dos líders, el SESE contra el CB Valls i el Reus Deportiu contra el Platges de Mataró. El SESE va perdre per 56-61 davant un rival directe com el Valls que comparteix ara la primera posició amb aquests dos equips. El Valls va aprofitar, a la represa, els 7 punts de diferència amb els que va marxar al descans (24-31) i sumar la 8a victòria de la temporada.

El Platges de Mataró, per la seva banda, va donar la sorpresa de la jornada en vèncer per 71-57 al Reus Deportiu. Després d'una primera meitat igualada (35-33), el Reus va encaixar un parcial 22-6 que va acabar de sentenciar un partit en el que van destacar la base local Verónica Alonso (17 punts i 7 rebots) i l'ala-pivot visitant Elena Quintana amb 16 punts i 12 rebots.

Després d'aquestes 11 jornades, Reus Deportiu, SESE i CB Valls comparteixen el liderat del grup 2 amb un balanç de 8 victòries i 3 derrotes. A la quarta posició se situa l'SR Lima Horta amb 7 victòries, tot i la derrota a la darrera jornada en la seva visita a la pista de l'Arenys Bàsquet per un ajustat 44-43.I en el duel comarcal de la jornada protagonitzat per BF Viladecans i CB Cornellà, victòria final del Cornellà per un ajustat 60-62.