9a victòria de l'AE Sant Andreu Natzaret i CB Martorell-Solvin al capdavant de la Regal Copa Catalunya Masculina

Tweet #RegalCopaCatalunya Disputades les 10 primeres jornades de la Regal Copa Catalunya, l'AE Sant Andreu Natzaret lidera el grup 1 masculí amb 9 victòries igual que el CB Martorell-Solvin al grup 2. En categoria femenina, liderats compartits en el grup 1 entre Joventut Les Corts, CBF Cerdanyola-Vila Universit. i Depimes CB Igualada, així com també al grup 2 per Reus Deportiu i SESE. //

19-11-2013 00:00

REGAL COPA CATALUNYA MASCULINA

Novena victòria de l'AE Sant Andreu Natzaret que segueix liderant en solitari del grup 1 masculí de la Regal Copa Catalunya Masculina amb només una derrota. En aquesta 10a jornada, el conjunt badaloní va superar per 89-62 al Platges de Mataró en un partit igualat fins al descans al que es va arribar amb un 32-35 favorable als visitants. A la represa, el Natzaret va posar la directa i amb un parcial de 28-11 va marxar en el marcador, acabant de sentenciar el partit en el darrer quart amb un altre parcial de 29-16 amb el pivot Edu Arqués (20 punts i 5 rebots) i l'aler Quim Zudaire (17 punts i 5 rebots) com a jugadors destacats.

L'Arenys Bàsquet se situa segon amb un balanç de 7 victòries i 3 derrotes després de derrotar al CB Prat per 64-56 en un bon inici local gràcies a un 13-2 en els primers minuts de joc. L'Arenys va saber administrar aquesta diferència en uns següents minuts més ajustats i en el que el Prat no va poder retallar distàncies ni capgirar el marcador. El millor del partit va ser Jose Cabrera de l'Arenys amb 17 punts i 7 rebots.

Baixant a la tercera posició trobem el Recanvis Gaudí-CB Mollet en caure aquesta jornada a casa contra l'AE Minguella A-Citroen BDN per un ajustat 66-69 en un partit que es va decidir a la pròrroga. El Mollet, que va arribar a guanyar per 20 punts abans del descans (30-10) i finalitzant el 3r quart amb un 53-35 favorable, va veure com el conjunt badaloní retallava diferències al darrer quart fins al punt de forçar la pròrroga amb un parcial de 7-25 (60-60). A la pròrroga, Minguella va seguir amb la seva dinàmica positiva tot fent-se amb la victòria final per 3 punts i amb el pivot Raul Castaño com a millor jugador del partit amb 20 punts i 15 rebots.

Compartint tercera posició amb el Mollet amb un balanç de 6 victòries i 4 derrotes se situen el CB Salt, que va guanyar a l'ASFE Sant Fruitós per 78-62; el Netsport-El Masnou, que va superar al UB Sant Adrià per 71-65; l'Sportwear Argentona, que amb 23 punts i 9 rebots de Jaume Solans va fer-se amb la victòria en la seva visita a la pista de La Llosa Artés per 57-72; i l'Auto Net&Oil-AE Boet Mataró, que va derrotar al Mister Sofa CB Sant Narcís en el partit de la Jornada Regal per 82-68.

A destacar també en aquesta jornada la bona actuació de Manel Freixas (20 punts) i Juli Garrote (23 punts) tot i la derrota del seu equip, el CB Vic-Universitat de Vic davant el CN Terrassa per 67-70 amb 25 punts i 5 rebots del visitant Jaume Santandreu.

En el grup 2 els líders del CB Martorell-Solvin (9 victòries i 1 derrota) es van refer amb una victòria contra el Physic CB Igualada (73-66) de l'ensopegada a l'anterior jornada. En aquesta ocasió, el Martorell va començar a encarrilar el partit al segon període gràcies a un parcial de 30-16 marxant al descans amb un 41-29 favorable. A la represa van augmentar la diferència (61-43 al final del 3r quart) però en el darrer període l'Igualada va aconseguir retallar distàncies fins el 73-66 final en un partit en el que van destacar els locals Albert del Hoyo (22 punts i 7 rebots) i Fèlix López (20 punts i 3 rebots).

Després de superar a la darrera jornada al líder, el BC River Andorra 'B' va caure aquest cap de setmana en la seva visita a la pista d'un rival directe com la UE Sant Cugat per un ajustat 78-76. El partit, sense un dominador clar va estar marcat per la igualtat fins al darrer període que es va iniciar amb un 52-58 favorable als andorrans. Va ser en aquest període en el que la UESC va retallar aquests 6 punts de diferència i capgirar el marcador amb un parcial de 26-18 amb el pivot Jordi Pons com a jugador destacat gràcies als seus 23 punts i 7 rebots. Amb aquesta victòria, el conjunt de Sant Cugat del Vallès se situa a la segona posició amb un balanç de 7 victòries i 3 derrotes juntament amb l'Andorra i el SESE, que van guanyar a l'AP Dental AB El Vendrell per 78-69 en partit que van començar dominant arribant a guanyar per 20 punts de diferència abans del descans.

En el derbi barceloní d'aquesta 10a jornada, ajustada victòria final de l'AESC-Ramon Llull davant el Lluïsos de Gràcia per 69-65 en un partit que dominava el Lluïsos al descans per 20 punts de diferència (23-43). En el tercer quart però, va arribar la reacció de l'AESC que va anotar més punts (24) que en tota la primera meitat (23) retallant distàncies en el marcador (47-54). En el darrer quart els locals van acabar de capgirar el marcador amb un parcial de 22-11 i sumar la 6a victòria de la temporada després d'una gran remuntada.

REGAL COPA CATALUNYA FEMENINA

En el duel directe al capdavant del grup 1 femení entre Joventut Les Corts i CBF Cerdanyola-Vila Universit., clara victòria final del conjunt barceloní per 70-48 en un partit en el que les locals van anar de menys a més i que gràcies a un parcial de 18-9 al segon quart marxaven al descans amb un 33-21 favorable. A la represa, el domini del Joventut Les Corts va continuar fins els 22 punts de diferència finals, tornat-se així de la derrota patida a la primera volta de la lliga per 15 punts.

La millor del partit tot i la derrota del seu equip va ser la visitant Blanca Garcia amb 17 punts, 4 rebots i 3 assistències, mentre que la millor local va ser Marta Miralles amb 21 punts i 3 rebots. Amb aquesta victòria, el Joventut Les Corts se situa com a líder del grup amb un balanç de 8 victòries i 2 derrotes juntament amb el Cerdanyola i el Depimes CB Igualada.

L'Igualada, en aquesta 10a jornada, va guanyar al Zamar 2000-Ploms Salle-Reus per 70-42. Després d'una primera meitat igualada que es va tancar amb un 28-23 en el marcador, l'Igualada va trencar el partit amb un bon tercer període i inici del darrer quart amb un parcial de 25-0 (62-27).

La quarta posició d'aquest grup és per l'Snatt's Femení Sant Adrià, després de sumar la seva 7a victòria a la lliga contra el Basket Almeda per 48-67.

El grup 2 femení de la Regal Copa Catalunya segueix liderat, una jornada més, pel Reus Deportiu i el SESE amb un balanç de 8 victòries i 2 derrotes. El Reus va guanyar en aquesta jornada a un Arenys Bàsquet que no ho va posar fàcil a un dels líders per 76-70, mentre que el SESE, amb 16 punts de la pivot Natalia Tatché, va superar CB Cornellà a domicili per 54-64.

A la lluita per la tercera posició amb 7 victòries se situen l'SR Lima Horta i el CB Valls. En aquesta jornada l'equip barceloní va derrotar a la JE Terrassa per 20 punts (63-43) en un bon segon període del Santa Rosa amb un parcial de 16-4. La millor del partit va ser la local Maria Moreno amb 20 punts i 5 rebots.

El Valls, per la seva banda, va guanyar al Platges de Mataró per 67-57 amb la local Rous Tous com a destacada amb 15 punts i 8 rebots.

A destacar també en aquesta jornada els 23 punts de Sonia Pascual, insuficients però en la derrota del seu equip, el BF Viladecans a la pista d'un Transbiela CB Lleida (68-57) en el que van destacar Blanca Rossell amb 8 punts i 17 rebots i Noemi Gómez amb 19 punts i 4 rebots.