CB Tarragona i CB Quart Piscines Sant Feliu disputaran la final de la Regal - XXXII Lliga Catalana EBA

Tweet #LligaCatEBA El Pavelló del Serrallo de Tarragona és l'escenari, aquest cap de setmana, de la Final a Quatre de la Regal - XXXII Lliga Nacional Catalana EBA amb UE Montgat, CB Quart Piscines Sant Feliu, Aracena AEC Collblanc-Torrassa i els amfitrions del CB Tarragona com a protagonistes. //

02-11-2013 00:00

L'inici de la primera semifinal entre UE Montgat i CB Quart Piscines Sant Feliu ha estat favorable als gironins dirigits per Marc Delemus que, en el primers 10 minuts, han aconseguit marxar de 7 punts amb 10 punts d'Alex Herrera. El Montgat de Xavier Bassas però, ha retallat distàncies amb Pol Bassas com a jugador destacat amb 8 punts, i finalitzant el 1r quart amb un 19-17 en el marcador. En el segon període, la igualtat entre tots dos equips s'ha mantingut arribant al descans amb un 30-31 favorable als gironins.

A la represa, el Quart ha sortit a per totes superant la màxima avantatge de 7 punts i ampliant-la fins els 18 punts amb un espectacular parcial de 0-17 (34-52), amb 16 punts entre Edu Jimenez i Alex Herrera. El tercer quart es tancava amb un 43-59 en el marcador. En el darrer quart, el Montgat ha intentat retallar distàncies però sense poder arribar a capgirar el marcador finalitzant el partit amb un 64-76.

El millor jugador del partit ha estat Alex Herrera del Quart, amb 22 punts i rebots seguit del seu company d'equip Edu Jimenez amb 19 punts i 7 rebots. Els millors jugadors per part del Montgat han estat Pedro Cuesta (10 punts i 7 rebots) i Pol Bassas (14 punts i 6 rebots).

La segona semifinal entre els vigents campions i amfitrions d'aquesta final a quatre, CB Tarragona, i l'Aracena AEC Collblanc-Torrassa, s'ha iniciat favorable a l'equip de L'Hospitalet entrenat per Josep Ma Marsà amb un parcial de 0-13. La reacció local s'ha fet esperar però ha arribat en els darrers minuts d'aquest quart amb un parcial de 9-0 arribant al final d'aquests primers 10 minuts amb empat a 16 en el marcador.

En el segon període, els jugadors de l'equip local entrenats per Berni Álvarez han portat la iniciativa i han aconseguit capgirar el marcador i posar-se per davant en el marcador amb David Fernandez com a millor jugador amb 7 punts i 6 rebots. El millor per part visitant en aquesta primera meitat era Jordi Vall-llobera amb 11 punts.

A la represa el Tarragona ha seguit per davant en el marcador però sense arribar a marxar en el marcador i amb el Collblanc retallant perillosament distàncies finalitzant el quart amb un ajustat 44-42. En els primers minuts del darrer període, el CBT ha aconseguit obrir una petita escletxa de 9 punts en el marcador (53-44), diferència amb la que ha anat jugant durant els següents minuts fins certificar el pas a la final amb el 73-67 final.

El millor del partit ha estat David Fernandez del Tarragona amb 11 punts i 8 rebots, seguit pel seu company d'equip Alex Alba amb 12 punts i 5 rebots. El millor per part del Collblanc ha estat Pep Mestre amb 14 punts i 11 rebots, seguit de Jordi Vall-llobera amb 16 punts.

FINAL A QUATRE

SEMIFINALS (dissabte 2 de novembre)

B) 18:00h UE Montgat 64 - CB Quart Piscines Sant Feliu 76
A) 20:00h CB Tarragona 73 - Aracena AEC Collblanc-Torrassa 67

FINAL (diumenge 3 de novembre)

18:30h CB Tarragona - CB Quart Piscines Sant Feliu

Amb motiu d'aquesta final, Gabriel Nualart 'basquetmaniatic', especialitzat en les lligues LEB i EBA, ens posa al dia dels protagonistes d'aquesta Final a Quatre de la Regal - XXXII Lliga Nacional Catalana EBA en una prèvia patrocinada per Regal:

· CB Tarragona: Aposta per la continuïtat per a seguir guanyant

· UE Montgat: amb ADN Badalona i ganes de donar la sorpresa

· CB Quart Piscines Sant Feliu. Meteòrics: de 3a Categoria a Campions de Copa Catalunya i F4 Lliga Catalana EBA

· Aracena AEC Collblanc-Torrassa: La veterania és un grau