CB Quart Piscines Sant Feliu i UE Montgat es classifiquen per a la Final a Quatre de la Regal - XXXII Lliga Catalana EBA

Tweet #LligaCatEBA // CB Quart Piscines Sant Feliu i UE Montgat són els altres dos semifinalistes, juntament amb el CB Tarragona i l'Aracena AEC Collblanc-Torrassa, que participaran a la Final a Quatre de la Regal - XXXII Lliga Catalana EBA després de superar amb èxit els seus respectius partits corresponents a la cinquena i darrera jornada de la fase prèvia.

27-10-2013 00:00

El CB Quart Piscines Sant Feliu dirigit per Marc Delemus serà el segon representat del grup 1 a la Final a Quatre de Tarragona juntament amb el CB Tarragona, després de guanyar al Sabadell Sant Nicolau en el partit de la 5a jornada per 75-68. El partit, que ha començat favorable per la mínima al Sant Nicolau amb un 15-18 al final del primer període, ha passat a ser dominat en el segon quart pels gironins que, amb un parcial de 21-11, han aconseguit marxar al descans amb un 36-29 a favor. A la represa, el conjunt grana dirigit per Carles Ribot ha retallat distàncies amb un parcial de 13-20 i tornant a igualar el matx a 10' pel final del partit (49-49). En el darrer i definitiu quart, els visitants s'han posat per davant però els gironins han tornat a cagirar el marcador fins aconseguir la victòria final i classificació per a la fase final en aquest duel a cara o creu.

El millor del partit ha estat el jugador del Quart, Lluís Martínez, amb 19 punts i 6 rebots, seguit pel seu company d'equip Jordi Bataller (14 punts i 9 rebots); mentre que per part visitant el més destacat ha estat Xavi Costa (7 punts, 7 rebots i 4 assistències).

En el mateix grup però sense opcions de classificació, el Flor de Vimbodi-CB Pardinyes va tancar aquesta fase prèvia amb la seva primera victòria i ho va fer al Barris Nord de Lleida davant el CB Santfeliuenc per 87-73. Després d'un inici igualat (17-14 en el primer període) els lleidatans entrenats per Jorge Serna van aconseguir marxar al descans amb un +9 en el marcador (40-31). A la represa els locals van seguir imposant el seu joc arribant als 25 punts de diferència, tot i que en el darrer quart el Santfeliuenc dirigit per Josep Ma Raventós va retallar distàncies fins el 87-73 final.

El millor jugador del partit va ser el local Pau Lopez amb 18 punts i 6 assistències, per davant del seu company d'equip Sergi Ruiz (14 punts i 3 rebots). Pels visitants, el millor va ser Joan Balanzó amb 15 punts.

El CB Tarragona finalitza aquesta fase prèvia a la primera posició del grup 1 amb un balanç de 3 victòries i una derrota com el segon classificat, el CB Quart Piscines Sant Feliu. El Sabadell Sant Nicolau ha ocupat finalment la tercera posició amb un balanç igualat de dues victòries i dues derrotes. La quarta plaça és pel Flor de Vimbodi-CB Pardinyes amb una victòria i tres derrotes igual que el CB Santfeliuenc, que acaba en cinquena posició.

- Resultats, estadístiques i classificacions dels partits del Grup 1 clickant aquí.

En el grup 2, el CB Cornellà de Jordi Martí va sumar la segona victòria en aquesta prèvia i ho va fer contra el CB L'Hospitalet per 80-77 en un partit molt igualat. Al descans i després de dos primers períodes sense un dominador clar es va arribar amb un empat a 43. A la represa la igualat va seguir en el marcador amb un intercanvi constant de cistelles (59-58 al final del 3r quart) fins arribar al darrer període, en el que els locals van aconseguir marxar de 8 punts. L'Hospitalet, entrenat per Miguel Lopez Abril, va respondre amb un parcial de 7-0 però insuficient per capgirar el marcador i quedant-se fora de la lluita per accedir a la Final a Quatre.

El jugador de L'Hospitalet, Edgar San Epifanio, va ser el millor jugador del partit amb 28 punts i 4 rebots, seguit d'Alex Sanmartín del Cornellà, amb 11 punts i 10 rebots.

En l'altre partit d'aquest grup, la UE Montgat de Xavier Bassas va guanyar de forma clara al Sabadell Bàsquet per 79-93 i es va classificar per a la Final a Quatre de Tarragona com a primer del grup 2. El Montgat va sortir a per totes i, amb molt d'encert, va tancar el primer quart amb un 16-29 favorable. El domini del Montgat va continuar en el segon període arribant als 22 punts d'avantatge (18-40), tot i que el Sabadell de Raul Martínez va reaccionar retallant distàncies i marxant al descans amb un 35-50 en el marcador. A la represa es van mantenir els 15-20 punts favorables als visitants i en el darrer període el Montgat va tornar a marxar de 23 punts certificant la victòria i la classificació per a la fase final de la competició.

El jugador del Montgat, Ruben Morales, va ser el millor jugador del partit amb 20 punts i 8 rebots. El més destacat per part local va ser Roger Guàrdia amb 14 punts, 8 rebots i 5 assistències.

Amb aquesta tercera victòria a la fase prèvia, el Montgat accedeix a la Final a Quatre com a primer classificat del grup 2, per davant d'un altre semifinaliste com l'Aracena AEC Collblanc-Torrassa, segon amb el mateix balanç de 3 victòries i una derrota. La tercera posició és finalment pel CB Cornellà (2-2) i la quarta i cinquena amb un balanç d'1-3 pel CB L'Hospitalet i Sabadell Bàsquet.

El Pavelló del Serrallo de Tarragona serà l'escenari, el proper dissabte 2 i diumenge 3 de novembre, de la fase final d'aquesta competició que tindrà el següent quadre de joc: