Victòries de Sabadell Sant Nicolau, CB Santfeliuenc, CB L'Hospitalet i UE Montgat a la 4a jornada de la Regal - XXXII Lliga Nacional Catalana EBA

Tweet #LligaCatEBA // Aquest cap de setmana s'ha disputat la quarta jornada de la fase prèvia de la 32a edició de la Regal - Lliga Nacional Catalana EBA amb victòries de Sabadell Sant Nicolau, CB Santfeliuenc, CB L'Hospitalet i UE Montgat.

21-10-2013 00:00

Segona victòria del Sabadell Sant Nicolau en aquesta fase prèvia del grup 1 després de superar al Flor de Vimbodi-CB Pardinyes per 86-76. El partit, tot i començar favorable als locals, es va igualar arribant al final del primer període amb un empat a 14. En el segon quart, el conjunt lleidatà entrenat per Jorge Serna va posar-se per davant (23-27) però els grana van reaccionar i amb un parcial de 13-0 van retallar i capgirar de nou el marcador (36-27) arribant al descans amb un 49-31 pels locals entrenats per Carles Ribot.

A la represa, els visitants van tornar a apropar-se en el marcador (56-50) gràcies a un bon parcial a mitjans del quart, tot i que el Sant Nicolau tornava a controlar el partit i superar els 10 punts de diferència (66-52 al final del 3r quart). En el darrer període, el Pardinyes va tornar a apropar-se perillosament a uns grana que van estar més encertants en els minuts finals fent-se amb la victòria per 86-76. El millor del Sant Nicolau va ser Xavi Costa amb 16 punts, 5 assistències i 4 rebots, juntament amb Joan Pardina (14 punts i 6 rebots). El millor del partit però va ser el visitant Edu Villacampa amb un 26 de valoració fruit del seus 23 punts i 3 rebots.

Amb aquesta victòria, els de Sabadell es jugaran l'accés a la final a quatre a terres gironines davant el CB Quart-Piscines Sant Feliu (diumenge 27 a les 19h). El guanyador d'aquest duel, serà qui acompanyarà al CB Tarragona en aquesta fase final.

Precisament el Tarragona, ja classificat, va encaixar la primera derrota en aquesta competició en la seva visita a la pista del CB Santfeliuenc per 68-62. El Santfeliuenc es va fer amb la primera victòria en aquesta fase prèvia en un matx que no va començar de cara pels de Josep Ma Raventós amb un 12-23 al final del primer període. Els tarragonins, dirigits per Berni Álvarez, van seguir imposant el seu joc arribant als 13 punts de diferència però els locals, amb un parcial d'11-0 van apropar-se de nou al marcador (23-25). Al descans però, els visitants marxaven amb un +8 (27-35).

A la represa la dinàmica va canviar i un parcial de 21-7 del Santfeliuenc, va fer capgirar el marcador finalitzant el tercer període amb un 52-42. En el darrer quart, els locals van saber administrar la diferència fins fer-se amb la victòria final per un ajustat 68-62.

El millor del partit va ser Xavi Guirao per part local amb 17 punts i 4 rebots, mentre que el millor dels visitants va ser David Fernández amb 13 punts i 6 rebots.

- Calendaris, resultats, classificacions i estadístiques dels partits del Grup 1 clickant aquí.

Tot i perdre en la seva visita a la pista de la UE Montgat per 76-55, l'Aracena AEC Collblanc-Torrassa es va classificar matemàticament com a primer de grup per a la final a quatre del proper 2 i 3 de novembre.

Els locals del Montgat entrenats per Xavi Bassas van començar molt bé amb un 6-0 però ràpidament respòs per un Collblanc dirigit per Josep Ma Marsà que va finalitzar el quart amb un 12-13 favorable. Abans del descans la igualtat entre tots dos equips va continuar sense cap dominar clar i finalitzant aquest segon període amb un 30-29 pel Montgat.

A la represa, un parcial inicial dels locals de 9-0 va permetre als de Bassas obrir una petita escletxa en el marcador (39-31) que s'ampliaria més tard fins els 17 punts al final del 3r quart gràcies a un parcial de 25-9 en aquest període (55-38). Els locals van aconseguir arribar fins els 25 punts d'avantatge, i sumant la seva segona victòria.

El millor del partit va ser el local Pol Bassas amb un 21 de valoració (11 rebots, 7 punts i 5 assistències) per davant del seu company d'equip Javi Rodríguez (16 punts i 10 rebots). El millor visitant va ser Roger Juan amb 15 punts.

El Montgat, que tancarà aquesta fase prèvia a la pista del Sabadell Bàsquet el proper dissabte 26 a les 20:15h, depèn d'ell mateix per classificar-se per aquesta fase final.

En l'altre partit d'aquest grup, victòria del CB L'Hospitalet davant el Sabadell Bàsquet per 78-66 en un partit que els de L'Hospitalet ja han començat a encarrilar des d'un bon inici amb un parcial de 9-0 (18-12 al final del primer quart). En els següents minuts el domini va continuar en mans dels jugadors locals entrenats per Miguel Lopez Abril arribant al descans amb un 44-28 favorable.

A la represa els locals van seguir ampliant la diferència fins als 31 punts a l'inici del darrer quart (72-41), moment en el que el Sabadell de Raul Martínez va reaccionar i amb un parcial de 0-17 va retallar distàncies (72-58) fins el 78-66 final. El local Edgar San Epifanio va ser el millor del partit amb 22 punts i 5 rebots. El millor dels visitants va ser Angel Valdez amb 14 punts i 6 rebots.

La cinquena i darrera jornada d'aquesta fase prèvia de la Regal - XXXII Lliga Nacional Catalana EBA es disputarà el proper cap de setmana del 26 i 27 d'octubre amb els següents enfrontaments: