El CB Tarragona es classifica matemàticament per a la final a quatre de la Regal - XXXII Lliga Nacional Catalana EBA

Tweet #LligaCatEBA // Aquest cap de setmana s'ha disputat la tercera jornada de la fase prèvia de la 32a edició de la Regal - Lliga Nacional Catalana EBA i en la que un equip, el CB Tarragona, ja s'ha fet amb la classificació matemàtica per a la final a quatre després d'aconseguir la tercera victòria consecutiva. Un altre equip que encara no està classificat però que té molts números és l'Aracena AEC Collblanc-Torrassa, en aquests moments amb tres victòries i cap derrota.

14-10-2013 00:00

El CB Tarragona és un dels quatre semifinalistes de la Regal - XXXII Lliga Nacional Catalana EBA després de superar al Sabadell Sant Nicolau per 80-55 i sumar la tercera victòria consecutiva en aquest grup 1 de la fase prèvia. Els tarragonins, dirigits per Berni Álvarez, van veure com els grana sortien a per totes anotant amb facilitat i amb defenses que obligava al CBT a allargar les seves possessions arribant al final del primer quart amb un 16-25 favorable al Sant Nicolau. El conjunt tarragoní, més contundent en defensa en el segon període, van evitar la facilitat anotadora dels grana dirigits per Carles Ribot i van aconseguir retallar distàncies marxant al descans amb un 33-39, encara a favor dels de Sabadell.

A la represa, el Tarragona va augmentar encara més la seva intensitat defensiva i amb un bon encert en atac van aconseguir capgirar el marcador, 54-49 al final del 3r quart. En el darrer i definitiu període, els locals van acabar de sentenciar el partit i la classificació arribant al 80-55 final amb 24 punts d'Edu Riu i 22 de Sergi Homs.

El millor del partit va ser Riu amb un 30 de valoració fruit dels seus 24 punts, 7 rebots i 4 assistències. Per part grana destacar el bon partit de Joan Pardina amb 14 punts i 13 rebots (20 de valoració).

En l'altre partit de la jornada al grup 1, victòria del CB Quart-Piscines Sant Feliu per 65-81 en la seva visita a la pista del Flor de Vimbodi-CB Pardinyes. El duel entre aquests dos equips recent ascendits de la Copa Catalunya, va ser favorable als gironins del Quart que, entrenats per Marc Delemus, no van fer-se amb el domini del partit fins al darrer període. Després d'una primera meitat igualada i sense cap dominador clar s'arribava al descans amb un 38-40 pel Quart.

A la represa, i tot i l'intent dels lleidatans entrenats per Jorge Serna de capgirar i marxar en el marcador, la igualtat va continuar entre tots dos equips finalitzant el tercer període amb un ajustat 48-49 en el marcador. En el darrer quart va ser quan el Quart va trencar el partit amb un parcial de 17-32 i es va acabar emportant la seva segona victòria en aquesta fase prèvia per 65-81 i amb Edu Jimenez com a millor jugador del partit amb un 25 de valoració fruit dels seus 20 punts i 3 rebots, seguit pel seu company d'equip Jordi Bataller amb un 24 de valoració (13 punts i 5 rebots). El millor del Pardinyes va ser Pol Domingo amb 15 punts i 10 rebots (22 de valoració).

Amb aquests resultats, Quart ocupa la segona posició del grup amb 2 victòries i una derrota per davant del Sant Nicolau, tercer amb un partit menys i amb un balanç igualat d'una victòria i una derrota.

- Calendaris, resultats, classificacions i estadístiques dels partits del Grup 1 clickant aquí.

En el grup 2, tercera victòria consecutiva de l'Aracena AEC Collblanc en aquesta fase prèvia contra CB L'Hospitalet per 73-67 en el derbi de L'Hospitalet. El Collblanc, líder invicte del grup, ja té un peu i mig a la final a quatre de la competició. En el derbi de la jornada, els locals dirigits per Josep Ma Marsà van començar per sota en el marcador però sense gaires diferències (13-15 al final del primer període). En els primers minuts del segon quart, el Collblanc va capgirar el marcador amb un parcial de 7-0 (18-15) però la reacció dels jugadors del CB L'Hospitalet dirigits per Miquel López Abril no es va fer esperar amb un parcial de 6-0 (18-21) arribant al descans amb un ajustat 31-30.

A la represa, els visitants van tornar a posar-se per davant en un quart marcat per l'intercanvi constant de cistelles i on la igualtat va seguir en el marcador (48-46). En el darrer període, el Collblanc es va fer finalment amb la victòria per la mínima (73-67) amb 18 punts de Didac Pérez, el millor del partit amb un 23 de valoració perd davant del seu company d'equip Roger Juan amb 10 punts i 7 rebots. El millor de L'Hospitalet va ser Edgar San Epifanio amb 16 punts i 4 rebots.

El Sabadell Bàsquet dirigit per Raul Martínez va sumar la seva primera victòria en aquesta fase prèvia contra el CB Cornellà per 89-83. El partit va iniciar-se amb un alt ritme ofensiu per part dels dos equips amb parcials de 23-24 al primer període i de 29-20 en el segon, arribant al descans amb un 52-44 en el marcador favorable al Sabadell.

A la represa, els visitants entrenats per Jordi Martí van sortir a per totes i amb un espectacular parcial de 0-20 van deixar en 52 punts al Sabadell tot capgirant el marcador i marxant de 12 punts en el marcador (52-64). Aquest tercer període va finalitzar amb un 63-67 favorable al Cornellà i amb tot obert. En el darrer i definitiu període, els locals van retallar distàncies aconseguint capgirar el partit i fer-se amb la victòria final per un ajustat 89-83.

El millor del partit va ser el local Roger Guardia amb un 31 de valoració (28 punts i 9 rebots), mentre que els millors per part visitant van ser amb un 21 de valoració: Cristina Oliva (19 punts i 3 rebots) i Marc Sobrepera (14 punts i 12 rebots).

El Cornellà és segon amb un balanç d'1-2 per darrere dels líders invictes del Collblanc (3-0) i per davant de Montgat i Sabadell amb un 1-1.

La quarta jornada d'aquesta fase prèvia de la Regal - XXXII Lliga Nacional Catalana EBA es disputarà el proper cap de setmana del 19 i 20 d'octubre amb els següents enfrontaments: