FC Barcelona Regal i Platges de Mataró es proclamen campions de Catalunya Júnior Preferent

Tweet #F4J%C3%BAniorBQ // La Final a Quatre del Campionat de Catalunya Júnior Preferent s'ha disputat aquest dissabte 27 i diumenge 28 d'abril a Castelldefels, Ciutat del Bàsquet Català 2013 (masculina) i Viladecans (femenina).

27-04-2013 00:00

C.C. JÚNIOR MASCULÍ PREFERENT

Equips participants final a quatre
1r classificat: Joventut Badalona (14 PG / 0 PP)
2n classificat: FC Barcelona Regal (10 PG / 4 PP)
3r classificat: CB Cornellà A (9 PG / 5 PP)
4t classificat: CB St Josep Girona A (8 PG / 6 PP)

Camp de joc
Complex Esportiu Can Vinader
Rambla Blas Infante, 23 - 08860 Castelldefels
Veure mapa (click aquí)

La Final a Quatre del Campionat de Catalunya Júnior Masculí Preferent s'ha iniciat amb la semifinal entre FC Barcelona Regal i CB Cornellà. Una semifinal en la que Cornellà, dirigit des de la banqueta per Adrià Alonso, ha començat per davant en el marcador (9-12), però els blaugranes han aconseguit capgirar el resultat en aquest final del 1r quart deixant al Cornellà en 12 punts (17-12). El segon període, molt més igualat i d'intercanvi constant de cistelles, ha acabat amb un 37-31 favorable al FC Barcelona amb 16 punts i 8 rebots de Milovan Draskovic i 11 de Marc Garcia fins el descans. Per part del Cornellà, els millors en aquests primers 20' han estat Ferran Ventura amb 10 punts i Oriol Muñoz amb 9.

A la represa la igualat en el marcador ha continuat però amb el conjunt blaugrana dirigit per Marc Calderon sempre per davant i molt encertat en el joc interior. El Cornellà en canvi, no ha llençat en cap moment la tovallola arribant a col·locar-se a tres punts dels blaugranes i entrant al darrer minut amb opcions. Al final, victòria del FC Barcelona Regal per 68-62 amb el blaugrana Milovan Draskovic com a millor jugador d'aquest partit amb 21 punts i 15 rebots, seguit de Ferran Ventura del Cornellà amb 23 punts. A destacar també el bon partit de Marc Garcia (FC Barcelona) amb 23 punts i d'Oriol Muñoz del CB Cornellà amb 15 punts i 5 rebots.

A la segona semifinal, victòria del Joventut Badalona de Paco Redondo després de superar per 74-49 al CB Sant Josep Girona dirigit per Irhad Tinjak en un partit dominat pels verd-i-negres de principi a fi. De la mà de Gerard Gomila primer (6 punts), i de Marc Bauza després (8 punts i 4 rebots), la Penya ha marxat al descans amb un 42-23 en el marcador.

A la represa, el conjunt badaloní ha seguit dominant el partit certificant així la seva classificació per a la final amb un 74-49 final. El millor jugador del partit, tot i la derrota del seu equip, ha estat Lawrence Poilly del Sant Josep Girona amb 13 punts i 5 rebots. Per part del Joventut Badalona, els millors han estat Frederic Gualcar amb 13 punts i 6 rebots seguit de de Gerard Gomila amb 9 punts i 3 rebots.

En el partit pel 3r i 4t lloc, victòria del CB Cornellà per 78-82 davant el CB Sant Josep Girona amb Ferran Ventura, del Cornellà, com a millor jugador del partit amb 31 punts, seguit pel seu company d'equip, Oriol Muñoz amb 21 punts i 7 rebots. El millor del conjunt gironí ha estat Lawrence Poilly amb 17 punts i 8 rebots, seguit de Bernat Àlvarez amb 20 punts.

A la final, el FC Barcelona Regal s'ha imposat en un partit força igualat al Joventut Badalona per 58-65, sumant així el seu segon Campionat de Catalunya Júnior consecutiu. Els blaugranes, que han arribat a perdre per 11 punts, han aconseguit retallar i capgirar el marcador en el darrer període en una final molt emocionant en la que tots dos equips han entrat al darrer minut de partit amb opcions d'emportarse el títol. La final, amb 12 canvis d'avantatge i amb els equips empatats en 8 ocasions, s'ha decantat a favor dels blaugranes amb Milovan Draskovic com a millor jugador del partit amb 16 punts i 18 rebots (29 de valoració). El millor dels verd-i-negres ha estat Agustí Sans amb 12 punts i 9 rebots (17 de valoració).

Després d'aquesta Final a Quatre, el FC Barcelona Regal juntament amb el Joventut Badalona i CB Cornellà es classifiquen per al Campionat d’Espanya de clubs Júnior que es disputarà del 12 al 18 de maig a Galícia.

C.C. JÚNIOR FEMENÍ PREFERENT

1r classificat: Platges de Mataró (13 PG / 1 PP)
2n classificat: Snatt's Femení Sant Adrià (13 PG / 1 PP)
3r classificat: Segle XXI (10 PG / 4 PP)
4t classificat: Inverusp CEJ L'Hospitalet (7 PG / 7 PP)

Camp de joc
Atrium Viladecans
Avinguda Josep Tarradellas s/n - 08840 Viladecans

La primera semifinal de la Final a Quatre del Campionat de Catalunya Júnior Femení Preferent entre l'Snatt's Femení Sant Adrià i el Segle XXI ha començat favorable a les jugadores del Sant Adrià entrenades per Dani José amb un parcial inicial de 17-4 en els primers minuts de partit. El Segle XXI però, dirigit per Sílvia Font, ha aconseguit retallar distàncies i finalitzar el primer període amb un 19-16 en el marcador. En el segon període, molt més igualat, Sant Adrià ha aconseguit marxar al descans amb un 33-27 favorable. A la represa, les jugadores del Sant Adrià han augmentat el ritme i, imposant el seu joc de la mà d'una encertada Helena Orts, Helena Lopez i Mariona Martin han marxat de nou en el marcador (58-37 al final del 3r període). En el darrer quart, la superioritat del Sant Adrià ha continuat certificant el seu accés a la final superant al Segle XXI per un 77-49.

La millor jugadora del Sant Adrià ha estat Helena Orts amb 17 punts i 8 rebots, seguida d'Angels Farre (11 punts) i Helena Lopez i Mariona Martin amb 10 punts. Per part del Segle XXI, les millors han estat Marta Gomez amb 16 punts i 5 rebots, i Umo Diallo amb 12 punts.

A la segona semifinal i després d'uns primers minuts d'igualtat, el Platges de Mataró de Cesar Aneas ha aconseguit marxar en el marcador finalitzant el primer període amb un 21-10 davant l'Inverusp CEJ L'Hospitalet de Victor Torres. En el següent quart el Mataró ha augmentat el ritme i amb ràpids contraatacs i un bon encert des de la línia de 6,75 amb cinc triples, han marxat al descans amb un 54-20 favorable i amb Ari Pujol com a màxima anotadora amb 19 punts.

A la represa, la superioritat mataronina ha continuat davant un Inverusp CEJ L'Hospitalet que no ha pogut retallar distàncies. Al final, victòria del Mataró per 75-35 amb Ari Pujol, del Mataró, com a millor jugadora del partit amb 24 punts, 7 assistències i 4 rebots. Bon partit també de Cristina Pujol i Laia Flores amb 15 i 12 punts respectivament. La millor del conjunt de L'Hospitalet ha estat Andrea Povedano amb 9 punts i 4 rebots.

En el partit pel 3r i 4t lloc, victòria de l'Inverusp CEJ L'Hospitalet per un ajustat 55-53 davant el Segle XXI en un partit molt igualat en la que la jugadora del conjunt de L'Hospitalet, Montserrat Pujolre, ha estat la millor amb 19 punts i 14 rebots.

I a la final, el Platges de Mataró s'ha imposat per 77-50 a l'Snatts Femení Sant Adrià i es proclama, per cinquè any consecutiu, Campió de Catalunya Júnior Femení Preferent. Les mataronines, amb un 26-12 han començat a obrir distàncies en el marcador en el primer període, però el Sant Adrià ha seguit lluitant mantenint la diferència al descans (34-20). A la represa, el Mataró ha augmentat el ritme arribant als 26 punts de diferència amb un bon encert interior i controlant el rebot.

La millor jugadora del partit ha estat Ari Pujol amb un 33 de valoració fruit dels seus 17 punts, 12 rebots i 5 assitències, seguida de la seva companya d'equip, Cristina Pujol, amb 18 punts i 5 rebots. La millor per part del Femení Sant Adrià ha estat Helena Orts amb 14 punts i 11 rebots.

Platges de Mataró, Femení Sant Adrià i Inverusp CEJ L'Hospitalet participaran, del 12 al 18 de maig, en el Campionat d’Espanya de clubs Júnior de Saragossa.