El CB Prat, campió de la Lliga Catalana LEB 2017

El Pavelló Olímpic Municipal de Reus acull, diumenge 24 de setembre, la FINAL de la XVIII Lliga Nacional Catalana LEB entre el FC BARCELONA LASSA i el CB PRAT

24-09-2017 13:00

El CB PRAT es converteix en el nou CAMPIÓ de la Lliga Catalana LEB 2017, en imposar-se al FC BARCELONA LASSA, per 70-78. El conjunt del Llobregat aconsegueix, d'aquesta manera, el seu tercer títol de campions de forma consecutiva, en guanyar les dues edicions anteriors.

La FINAL començava amb un primer període d'alternances continuades, que acabaria liderant el planter d'Arturo Álvarez, per un únic punt de diferència (21-22). El domini inicial d'Atoumane Diagné a la pintura blaugrana se l'adjudicaria Caleb Agada (10 punts al període inaugural) al segon compàs, erigint-se com a peça clau en les operacions ofensives visitants, per tancar el quart amb un lleuger avantatge a l'electrònic. Els blancs sortien molt més endollats després de la primera aturada, i obrien una petita escletxa de sis punts (31-37), amb un triple anotat de Gerbert Martí. Els nois d'Alfred Julbe reaccionarien ràpidament a l'equador d'aquest segon període, de la mà d'Aleix Font i del poderós pivot barcelonista, els millors jugadors de la primera part, amb 11 crèdits valoratius. La disciplina local arribava per damunt al descans (39-37), en un encontre marcat per l'elevat tempteig i molta emoció amb la igualtat existent.

La tornada de la represa trencava el ritme alt d'anotació per la millora en la defensa dels d'Álvarez, que seguien enormement connectats gràcies a la verticalitat de Marc Blanch i la facilitat per anotar de Caleb Agada, autèntic malson blaugrana. Un 2+1 de l'exterior nigerià atorgava la distància final favorable al quadre visitant, al minut trenta de partit (53-60), amb què s'obriria el període definitiu. En un vistós joc d'anada i tornada constant, l'últim període semblaria sentenciat a falta de cinc minuts (60-69), però una nova reacció dels de Julbe feien perillar el triomf pratenc (70-73). Un triple de Marc Blanch i dues accions col·lectives dels del Joan Busquets, amb èxit ofensiu, segellarien la victòria del CB PRAT, per un 70-78 final. L'Aleix Font (17 punts, 8 rebots i 24 de valoració) clouria el xoc com a MVP, mentre que Caleb Agada (18 punts) seria el màxim anotador del matx.

Arturo Álvarez, entrenador del CB PRAT:

"La final ha començat com qualsevol final amb nerviosisme i intercanvis de cistelles, amb un segon quart on el FC BARCELONA LASSA ha tingut un bon moment per arribar amb mínim avantatge al descans. El tercer quart ha sigut el nostre millor moment, amb bona direcció de joc quan el Barça s'ha col·locat a quatre punts. Apreciem molt el valor del títol de la Lliga Catalana i felicitem la organització pel magnífic ambient i la qualitat del torneig"

Alfred Julbe, entrenador del FC BARCELONA LASSA B:

"Hem competit prou bé, amb la intensitat que demanava el partit davant un equip molt expert i preparat com és el CB PRAT. Nosaltres hem vingut amb alguna baixa que ens ha deixat una mica més justos per competir al final del partit com hem fet durant els trenta primers trenta minuts. Agrair a tota la gent que ha vingut aquí a Reus i destacar la bona organització"