TORRONS VICENS CB L'HOSPITALET i BC MORABANC ANDORRA 'B', finalistes de la XXXIV Lliga Nacional Catalana EBA de Quart

BBA CASTELLDEFELS, TORRONS VICENS CB L'HOSPITALET, BC MORABANC ANDORRA 'B' i CB QUART-GERMANS CRUZ protagonistes, aquest cap de setmana del 20 i 21 de febrer a Quart, de la Final a Quatre de la 34a edició de la Lliga Nacional Catalana EBA.

20-02-2016 00:00

TORRONS VICENS CB L'HOSPITALET i BC MORABANC ANDORRA 'B' disputaran, diumenge 21 de febrer a partir de les 12:30h, la gran final en superar amb èxit els seus respectius enfrontaments de semifinals.

El BC MORABANC ANDORRA 'B', primer finalista de la Final a Quatre de la XXXIV Lliga Nacional Catalana EBA de Quart en superar al CB QUART-GERMANS CRUZ a semifinals per un ajustat 76-74. Aquesta primera semifinal ha començat favorable als andorrans gràcies a un parcial inicial de 8-0. Tot seguit, els gironins han reaccionat i s’han tornat immediatament amb un parcial de 0-7. En els següents minuts, tots dos equips s’han anant intercanviant cistelles tancant-se el primer quart amb un 15-17 en el marcador favorable al Quart entrenat per Albert Brea. La igualat s’ha mantingut en el segon període; amb Eric Jimenez (16 punts), per part del Quart, i Waly Niang (13 punts i 5 rebots), de l’Andorra, com a jugadors destacats fins al descans (36-37).

A la represa, el conjunt andorrà dirigit per Milo Nunes ha capgirat el marcador amb un parcial de 10-2 en els primers minuts del 3r quart. L’aportació de Cinto Gabriel i David Jofresa en aquest període ha estat clau pels andorrans, que han tancat aquests 10’ per davant (55-51). El Quart però, no ha llençat la tovallola i amb un nou parcial de 0-8, s'ha col·locat una altra vegada per davant en el marcador (57-62). En un final d'infart, els andorrans amb un triple en els darrers instants d'Oriol Fernandez, s'han fet amb la victòria i accés a la final (76-74).

El millor jugador del partit ha estat Cinto Gabriel de l'Andorra amb un 27 de valoració fruit dels seus 19 punts i 8 rebots, mentre que Eric Jimenez del Quart ha estat el màxim anotador de l'encontre amb 23 punts (veure estadística).

A la segona semifinal, contundent victòria del TORRONS VICENS CB L'HOSPITALET davant el BBA CASTELLDEFELS per un 59-92. El conjunt de L'Hospitalet de Llobregat entrenat per Jorge Tarragona s'ha imposat de forma clara en un matx igualat en els primers minuts (18-22 al final del primer quart). En el segon període però, i gràcies a un parcial de 12-20, els de L'Hospitalet han pogut marxar en el marcador arribant al descans amb un 30-42 favorable.

A la represa, el domini del CB L'Hospitalet ha continuat apropant-se a la vintena de punts de diferència i tancant el tercer període amb un 48-65. En el darrer quart, L'Hospitalet ha acabat de certificar el seu accés a la final tancant aquesta semifinal amb un 59-92 i amb un total de sis jugadors per sobre dels 10 punts de valoració.

El millor jugador del partit amb un 19 de valoració ha estat José Francisco Cabrera (14 punts i 10 rebots) de L'Hospitalet juntament amb el seu company d'equip Alejandro Reina que també ha arribat als 19 de valoració fruit dels seus 21 punts i 4 rebots.

La final es disputarà demà diumenge 21 de febrer a partir de les 12:30h i enfrontarà al TORRONS VICENS CB L'HOSPITALET contra el BC MORABANC ANDORRA 'B'.

El CB Quart és el vigent campió de la competició en superar a la final de l'any passat a l'Aracena-AEC Collblanc per un 68-60. Els gironins accedien a la final després de superar al Sabadell Sant Nicolau a semifinals per un 81-76, mentre que els de L'Hospitalet van derrotar a l'iSports Salt per 81-75.