PHYSIC CB IGUALADA es proclama CAMPIÓ de la Regal Copa Catalunya Masculina

CB CASTELLBISBAL, BARICENTRO BARBERÀ, PHYSIC CB IGUALADA i els amfitrions del RECANVIS GAUDÍ CB MOLLET han estat els protagonistes de la Final a Quatre de la Regal Copa Catalunya Masculina que s'ha disputat els dies 30 i 31 de maig al Pavelló Municipal Plana Lledó de Mollet del Vallès organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) amb la col·laboració del CB Mollet.

30-05-2015 00:00

El PHYSIC CB IGUALADA s'ha fet amb el títol de campions de la Regal Copa Catalunya 2014-15 després de superar per un ajustat 67-65 al CB CASTELLBISBAL en un partit que no s'ha decidit fins els instants finals. La final, molt igualada de principi a fi amb 11 canvis d'avantatge i fins a 8 vegades amb l'empat en el marcador, ha estat favorable als d'Igualada en anotar un tir de dos a 6 dècimes pel final. El millor de la final ha estat Jordi Torres de l'equip campió amb 16 punts i 5 rebots, seguit de Sergi Solé del Castellbisbal amb 14 punts i 9 rebots.

En el partit pel 3r i 4t lloc, victòria final dels amfitrions del RECANVIS GAUDÍ CB MOLLET davant el BARICENTRO BARBERÀ per un 85-73. Tot i arribar a guanyar per 17 punts de diferència en els primers minuts del segon període, el Mollet va veure com els de Barberà del Vallès capgiraven el partit a la represa (49-51). El Mollet però, reaccionava a temps i tornava a posar-se per davant en el marcador fent-se amb la victòria i el 3r lloc a la classificació final. El millor jugador del Mollet i del partit va ser Pedro Cuesta (17 punts i 9 rebots), mentre que per part del Barberà van destacar José Antonio Benuz (14 punts i 7 rebots) i Eric Forné (16 punts i 6 rebots).

La primera semifinal entre BARICENTRO BARBERÀ i CB CASTELLBISBAL ha començat favorable als de Castellbisbal amb un bon inici gràcies a un parcial de 3-19. Tot i això, els de Barberà del Vallès han retallat distàncies tancant el primer període amb un 13-22 en el marcador. En el segon període i després d’uns primers minuts sense anotació per part dels dos conjunts, han tornat els 15 punts de diferència (15-30) a favor del Castellbisbal. Al descans s’ha arribat amb un 28-38 després de la defensa zonal proposada pel Barberà en els darrers minuts del segon període.

A la represa, la diferència entre tots dos equips s’ha mantingut entre els 9 i els 13 punts però amb el Castellbisbal molt més efectiu en el darrer minut del tercer quart amb un parcial de 2-10 i tornant a marxar en el marcador (42-59 al final del 3r període). En el darrer quart d’aquesta semifinal, el Castellbisbal dirigit per Raúl Martínez ha acabat de sentenciar el partit ampliant la diferència fins als 19 punts (56-75) i certificant l’accés a la final.

El millor del partit ha estat Jordi Costa, del Castellbisbal, amb 12 punts i 6 rebots, seguit dels seus companys d’equip Adrià Camprubí (12 punts i 7 rebots) i Marc Mañes (16 punts i 8 rebots). Per part del Barberà, el màxim anotador ha estat Ivan Llull amb 18 punts.

La segona semifinal entre RECANVIS GAUDÍ CB MOLLET i PHYSIC CB IGUALADA s’ha iniciat amb un +10 a favor de l’Igualada, diferència que els amfitrions d’aquesta final a quatre han retallat en els següents minuts arribant al final del primer quart amb un 26-28 en el marcador. En el segon període, molt més igualat, cap equip s’ha fet amb el control del partit marxant al descans amb un ajustat 41-44 a favor de l’Igualada.

A la represa, els jugadors del Mollet han aconseguit empatar el partit a 48 però els visitants han tornat a obrir una petita escletxa de 6 punts en el marcador tancant el 3r període amb un 62-66. En un emocionant i igualat darrer període, els d’Igualada han estat molt més encertats que els locals i han acabat de fer-se amb la victòria i l’accés a la final de demà.

El millor del partit, tot i la derrota del seu equip, ha estat Alberto Ferrer amb 30 punts; mentre que el millor per part de l’Igualada ha estat Eduard Tejero amb 23 punts i 9 rebots.

CB CASTELLBISBAL (1r classificat grup 2), BARICENTRO BARBERÀ (2n classificat grup 1), RECANVIS GAUDÍ CB MOLLET (3r classificat grup 1), i PHYSIC CB IGUALADA (4t classificat grup 2) arribaven a aquesta Final a Quatre després de superar amb èxit els seus respectius partits de quarts de final en una eliminatòria d'anada i tornada.

2007-08 Recanvis Gaudí CB Mollet
Veure historial temporades anteriors (clickant aquí)

PROMOCIÓ DE PERMANÈNCIA

(dies i hores de joc clickant aquí)

- PLAY-OFF (1r partit al millor de 3)

a) CB CASTELLAR 68 (1) - CB VILADECANS-SANT GABRIEL 67 (0)
b) SESE 106 (1) - CE ONYAR 69 (0)
c) TENEA-CB ESPARREGUERA 61 (0) - CN SABADELL 92 (1)
d) CB GRANOLLERS 77 (0) - CB SANT JOSEP 84 (1)

- PLAY-OFF (2n partit al millor de 3)

a) CB VILADECANS-SANT GABRIEL 72 (1) - CB CASTELLAR 64 (1)
b) CE ONYAR 89 (1) - SESE 73 (1)
c) CN SABADELL 67 (1) - TENEA-CB ESPARREGUERA 85 (1)
d) CB SANT JOSEP 85 (2) - CB GRANOLLERS 65 (0)

- PLAY-OFF (3r partit al millor de 3)

a) CB CASTELLAR 76 (2) - CB VILADECANS-SANT GABRIEL 73 (1)
b) SESE 88 (2) - CE ONYAR 69 (1)
c) TENEA-CB ESPARREGUERA 80 (2) - CN SABADELL 71 (1)

Els perdedors d'aquesta Promoció de Permanència (CB GRANOLLERS, CB VILADECANS-SANT GABRIEL, CE ONYAR i CN SABADELL) descendiran al Campionat de Catalunya Masculí de Primera Categoria mentre que els guanyadors (CB SANT JOSEP, CB CASTELLAR, SESE i TENEA-CB ESPARREGUERA) es mantindran a la Regal Copa Catalunya Masculina.

LA SALLE MANRESA, AE SANT ANDREU NATZARETCB TANINO CERDANYOLA i UE HORTA descendeixen de categoria en finalitzar la fase regular a les dues darreres posicions de descens directe dels dos grups.